Pentru lansări profitul

Partidul Politic ar trebui să fie o grupare strânsă în jurul unei filosofii doctrinare care să construiască o anumită societate, un anumit arhetip al cetăţeanului care trăieşte în acea societate şi, pe baza acestei doctrine, se identifică o anumită clasă sau grup socio-profesional pe care partidul îl preferă restului populaţiei. O grupare care se adresează tuturor în mod egal nu poate fi partid pentru că tranzacționare bitcoin gratuită ţine parte nimănui… este doar o grupare cu un discurs populist. Fiecare partid acceptă în sânul său numai membrii care împărtăşesc aceleaşi credinţe, aceleaşi aşteptări, aceleaşi gândiri filosofice. Astfel, un partid îşi fixează absolut natural anumite ţinte şi direcţii cu care sunt de acord toţi membrii de partid. Prin programul politic sper să nu se confunde cu programul de guvernare, programul politic se declară la înfiinţarea partidului fiecare partid are o listă de principii şi obiective generale. Vine momentul alegeri. Ce alegere trebuie să facă cetăţeanul? Fiecare dintre cetăţeni trebuie să-şi facă mental o listă cu cerinţele sale de la statul român, se informează în timpul campaniei electorale despre doctrina partidului din care face parte candidatul şi programul politic al partidului, secundar se interesează de capacitatea candidatului de a-şi îndeplini corect mandatul, şi votează pe cel care se apropie cel mai bine de satisfacerea nevoilor sale.

Preşedintele este reprezentantul statului şi nu al poporului, primarul este reprezentantul gospodăresc al urbei… candidaţii politici se aleg în cele două consilii, locale şi judeţene, şi în cele două Parlamente, european şi naţional. Să ne concentrăm asupra Parlamentului Naţional. În campania electorală, candidatul la Parlament ar trebui să vorbească despre legi. Candidaţii la Senat ar trebui să vorbească despre tratatele internaţionale şi domeniul specific domniilor lor, candidaţii pentru Camera Deputaţilor ar trebui să vorbească despre legile d einteres naţional specifice domniilor lor. Parlamentul este important, instaforex 1000 recenzie bonus de o parte, pentru că parlamentarii stabilesc, prin lege, regulile jocului în interiorul statului, pe de altă parte pentru că au drept de control asupra altor instituţii ale statului, influenţând direct Programul de Guvernare care ar trebui să fie rezultatul unei negocieri parlamentareexpertiza membrilor guvernului, Bugetul de Stat, Codul Fiscal….

Acum, dacă eu sunt un patron cu o firmă în dezvoltare, probabil că mă voi orienta spre un partid care ocroteşte zona IMM-urilă în detrimentul firmelor mari, printr-o politică fiscală diferenţiată care mă avantajează. Dacă am un copil bolnav, probabil că voi vrea să am acces la servicii medicale nu foarte costisitoare dar performante. Dacă am un copil la şcoală, probabil că mă va interesa reforma în educaţie şi ar trebui să apreciez partidul cu programul cel mai bun. Desigur, contează foarte mult şi candidatul, pentru că el trebuie să reprezinte garanţia că se va bate în mod natural pentru ceea ce promite, domeniul promisiunilor fiind exact motivul pentru care a intrat în politic alături de partidul din care face parte. Să spunem că momentul de aur al democraţiei, votul, a trecut şi avem un parlament. Structura parlamentului nu înseamnă 4 partide care se bat între ele, nu înseamnă nici Putere versus Opoziţie. Cu cât parlamentarii sunt mai mulţi, cu atât interesele populaţiei sunt mai fidel exprimate mărimea eşantionului este o funcţie statistică, nu-i aşa?

Parlamentarul nu trebuie să ţină seama decât de conştiinţa sa, conştiinţă care l-a împins să intre în partidul respectiv, conştiinţă care i-a formulat principiile şi promisiunile electorale, conştiinţă care îl face să reacţioneze natural în activitatea sa parlamentară. Ce legătură este între partid şi parlamentarii săi? Una de susţinere informaţională. De exemplu, dacă se preconizează o dezbatere în parlament despre trecerea la parlament unicameral, partidul ar trebui să facă un material în care să se adune tot materialul necesar luării unei decizii, argumente, avantaje, dezavantaje, practica în celelalte ţări… orice este necesar. Partidul nu trebuie să ia o soluţie în acest caz, fiecare parlamentar trebuie să gândească, conform conştiinţei sale, şi să decidă.

Într-un astfel de sistem partidul nu poate intra în conflict cu parlamentarul pentru că partidul nu hotărăşte nimic, votul este absolut liber. Numirea Guvernului de către parlament… Guvernul înseamnă în primul rând un Program de Guvernare apoi un premier care îşi asumă programul de guvernare şi o listă de miniştrii capabili să-şi ducă la îndeplinire felia din Programul de Guvernare care îi revine. Programul de Guvernare se cristalizează în urma discuţiilor preşedintelui cu partidele parlamentare şi nu cu parlamentarii, Constituţia este foarte clară. Preşedintele are datoria de a cristaliza o politică de mijloc între toate partidele parlamentare moderând, cumva din afară, imparţial, discuţiile între partide. Urmează partea cea mai grea pentru preşedinte, aceea de a găsi un premier care să-şi asume Programul de Guvernare negociat de partide. După găsirea premierului, acesta are obligaţia să pună pe hârtie în mod dezvoltat şi real Programul de Guvernare şi să găsească miniştri capabili să ducă la bun sfârşit Programul de Guvernare. Împreună cu Programul de Guvernare şi lista de miniştrii, premierul cere acordul Parlamentului de a purcede la lansarea în execuţie a Programului de Guvernare.

Orice modificare a Programului de Guvernare trebuie adusă la cunoştinţa Parlamentului prin mecanismul Angajării Răspunderii Guvernului, şi să fie supusă aprobării parlamentare în mod tacit, astfel încât la finalul celor patru ani Programul de Guvernare să fie dus la îndeplinire. Parlamentul veghează la buna ducere la îndeplinire a Programul de Guvernare şi are la îndemână instrumentul moţiunii de cenzură în cazul în care Guvernul nu execută în mod corespunzător programul asumat şi aprobat de Parlament. Prin acest mecanism se impune democraţia, pentru că parlamentarii, fiecare în parte, se asigură că obiectivele lor sau o parte a lor sunt aplicate de Guvern, cu alte cuvinte se impun procentele de mai sus, adică rezoluţia poporului prin vot. Putere, Opoziţie, târguri politice, bile la vedere, şantajul politic, votezi cum spune partidul sau te dau afară din partid, tehnocraţi, premier de la cei mai votaţi sau de la cei cu mai multe mandate… nimic din toate acestea nu este normal.

Legătura dintre parlamentar şi partidul din care provine este indestructibilă în măsura în care toţi membrii de partid cred sincer în aceleaşi valori definite de doctrina partidului şi înscrierea în partid s-a făcut pe baza acestor valori. Pot fi membrii PSD acei cum câștigă iconomi criptocurrency lipsiţi de egoism care vor să facă binele poporului fără să ceară pentru ei decât un salariu banal? Se pot achita membrii PSD de treaba pentru care au câştigat mandat? Poporul este un instrument delicat care are lansări de remorci pentru profitul cripto șefului combustibil încrederea faţă de lideri şi faţă de vecini. Trăim astăzi în România fără încredere, încuiaţi cu şapte chei. Ce observaţi pe geam, ceea ce identificaţi în trecătorii străzii, este chiar acest fapt, lipsa de încredere. Dacă veţi reda încrederea în popor, dacă veţi sluji poporul, el vă va răspunde.

Cred ca pe teren lung trebuie incercata recistigarea increderii populatiei in viabilitatea stingii. Ideologia va ramine o piesa fundamentala. Cind sunt greutati in politica, trebuie mers inapoi la origini back to the grass roots si studiata platforma ideologica. Mai este actual conceptul de stat social? Daca da, cum il reactualizam? Daca nu, cu ce il inlocuim? Poate social-democratia sa creeze bunastare economica, materiala, mai bine decit dreapta? O alta intrebare care merita atentie. Ca om de stinga, am crezut intotdeauna ca oamenii multumiti social, cu retele de siguranta safety-nets pentru ei si familiile lor, pot crea mai multa bunastare — ramine sa o definim — decit intr-o agitatie neo-republicana.

Si aici nici macar nu mai trebuie teoriteziat: avem cifre statistice suficiente care arata ca in ultimii 10 ani de dominatie a dreptei nu s-a creat plus valoarea asteptata de public. De exemplu, oamenii nu o duc mai bine azi decit acum 10 ani in SUA de exemplu. Fara sa cunosc masinaria interna a PSD, nu pot sa fac multe comentarii despre liderii sai sau ce trebuie facut la nivel local.

Dar observ cum se formeaza un nou curent de opinie despre tranzacționare marjă criptomonede de rau este sa traiesti in Romania. Cred ca pe termen scurt si mediu ar fi utile mesaje ale stingii care sa ii faca pe oameni sa se simta bine in tara lor. Primul pas ar fi sa aflam exact care este lista cu probleme, si sa incercam sa le rezolvam punctual.

Si aici cu siguranta e nevoie de lideri locali de buna calitate. Poate nu ar strica sa se studieze posibiliateta unui parteneriat cu sectorul privat pentru promovarea acestui concept in Romania. Hopa, ca le-am cam incurcat in mesajul precedent. Ma refeream in final la conceptul de responsabilitate sociala a entitatilor economice. Si posibilitatea ca stinga sa promoveze un parteneriat cu mediul de afaceri, care sa implice mai mult firmele private in activitati care afecteaza socialul. In ce ma priveste, bateti la usi deschise. Pana la urma asta e ce fac de ani de zile pe acest blog. Totusi nu inteleg concret care este noul gen de feedback. Iar daca e sa spargem toata incalceala in probleme individuale, raspunsuri din partea mea sau a altora exista, dar nu ceva care sa aiba scurtimea unei maxime si efectul unei bombe atomice, pentru ca nu cred ca exista asa ceva.

Cred ca dimensiunile raspunsului sunt indicate de enuntarea zonelor grav problematice. Fiecare are hibe, si trebuie tratate analitic. O framantare fireasca pentru presa, dar si pentru multi pesedisti. Atat eu, cat si alti colegi am vorbit despre nume, pentru ca numele sunt importante. Dar astazi va spun ca nu sunt mai importante decat viziunea asupra viitorului partidului. Cum trebuie sa investești in monede virtuale un PSD care sa castige alegerile locale si parlamentare din si pe cele prezidentiale din ? Cum trebuie sa arate un PSD care vrea sa atraga spre stanga mai multi oameni activi, mai multi tineri? Acestea sunt intrebarile la care trebuie sa raspundem in primul rand. Eu cred cu tarie in acest moment ca PSD trebuie reconstruit. Ca trebuie sa pornim la lupta de pe alte baze. Si ca sa nu discutam in van, va propun astazi zece principii de la care cred ca trebuie sa inceapa reconstructia partidului : 1. Ideologia social-democrata trebuie sa stea la baza programelor si actiunilor noastre. Fireste, ele trebuie adaptate la situatia concreta din Romania, dar nu se poate ca noi sa sustinem programe contrare ideologiei noastre. Toate programele si actiunile PSD trebuie sa tina cont, in primul rand, de interesul national. Apoi de interesul electoratului de centru stanga si de interesul membrilor nostri de partid.

In PSD trebuie reinstaurata democratia interna. Trebuie reinstaurata solidaritatea interna intre membrii si organizatiile din partid. Programul politic al partidului trebuie refacut ca raspuns la criza economica si sociala din Romania. Statutul PSD trebuie modernizat si simplificat. Trebuie refacut echilibrul corect al influentei organizatiilor in partid. Trebuie reintroduse criteriile obiective de evaluare a activitatii organizatiilor si membrilor PSD. Trebuie eliminata influenta pe care grupurile de interese o au asupra conducerii partidului.

  1. Cfd trading 24option face bani pe internet romania cea mai bună opțiune binară pentru noi
  2. El trebuie să apară singur în faţa puterii, singura lui reacţie urmând să fie doar supunerea.
  3. Daca aceasta reprezinta Caii mari ai lui Atanasiu,ma tem ca sunt doar niste asini mici.

PSD trebuie sa redevina un partid câștigând bani din tranzacționarea bitcoin. Rezumand cele de mai sus, eu va propun un PSD democratic, modern, subordonat interesului national, solidar, deschis si profesionist. Ce spuneti? D-LE Adrian Nastase imi pare rau ca sint la 60 de ani si sint si incepator in scrisul pe calculator insa cea mai mare greseala a PSD dupa a fost increderea in niste oameni realizati in plan local ,sustinuti de la centru si acestia neglijind partea sustinatorilor, fanilor,celor de la comune care erau bagati in seama numai la nevoie si atunci cu aere de BOIERI. TIN sa va spun ca tranzacționare de semnale de tranzacționare pe zi intr-o comuna PDL-ista [satul primarului din sect-3] si la aceste alegeri din 6 dec cu ajutorul a citva oameni adevarati[] am adus de voturi din fata de la locale.

Este foarte adevarat, iar vremurile pe care dumneavoastra le evocati cu precadere alegerile dinsi merita o analiza amanuntita. PSD a constituit o reala alternativa electorala pentru foarte multi dintre cei cu vederi politice de stanga. Stanga Autentica! Analizati la rece cauzele acestui declin, deoarece consecintele sunt destul de vizibile. In acest sens, imi permit sa sugerez 3 directii de actiune: 1. In primul rand este vorba de asumare. Grupul de la Cluj este cel mai bun exemplu. Daca il iubesc pe Basescu, drum bun. La fotbal si la politica toti stim. Daca esti intr-o structura de partid fii loial. Daca nu-ti convine voteaza impotriva la alegerile din partid. Daca nu-ti convine ce a iesit, taci sau pleaca. Nu comenta ca o baba pe margine sa te auda vecinele. Iar daca au, sa nu mai iasa deloc la vedere. Nu cred ca mai este nevoie la conducere de oameni care sa nu poata face fata. La alegerile din 6 decembrie au aranjat Trebuie sa alegem: suntem cu noi sau suntem impotriva noastra? Avem 2 variante: ramanem in tara sau plecam.

Iar daca ramanem, suntem cu PDL sau impotriva lui. Asa ne-a asezat Basescu. Restul sunt vorbe sau bani. Cine se crede intelectual fin sta pe margine si face analiza, ca-i put comunistii. De parca Boc e mai breaz decat Rus. Cine are de pierdut bani merge cu Basescu, ca poate nu-i pierde daca pleaca capul. Dar noi ceilalti ce facem? Eu nu sunt membru PSD. Mi-au fost furate un referendum si alegerile prezidentiale. Ca sa plec la un nou drum cu cine plec? Cred PSD-ul ar trebui, in primul rand, sa se concentreze mai mult pe educatie si pe activismul corpului profesoral.

Stanga trebuie sa redevina si in Romania alternativa logica a paturii mai educate a populatiei. In plus PSD-ul ar trebui sa se pozitioneza ca singura forta politica care ii apara pe cetateni fatza de abuzurile bancilor si a concernelor multinationale. Ideologic PSD-ul ar trebui sa explice ca prea mult capitalism, la fel ca si prea mult comunism, inseamna prea putina economie de piatza. Predicții de investiții cripto lume inca face confuzie intre capitalism si economia de piatza. PSD-ul ar trebui sa lansări de remorci pentru profitul cripto șefului promotorul unei economii sociale de piatza. De asemenea PSD-ul ar trebui sa devina mult mai vocal in arata paralelele dintre regimul Ceausescu si Basescu, cu toate racilele sale: politizarea excesiva strict pe criterii de obedientza neconditionata, incompetentza economica, veleitarismul, cultul personalitatii, nepotismul, s. Ar trebui explicat mai bine tinerilor cat de sinistru a fost regimul lui Ceausescu si cat lansări de remorci pentru profitul cripto șefului mult se apropie regimul lui Basescu de acesta.

In interiorul partidului ar trebui comunicat mai bine cu lupii tineri, explicandu-le ca lucrul in echipa e superior celui in haita. Simpatizantzii PSD ar trebui sustinuti mai intens, creandu-le conditii mai bune de a activa. Am vazut come investire in criptovaluta dubai idee interesanta aici, dar cu sigurantza pot fi gasite si alte solutii similare. In fine, ar mai fi multe de spus. Cred insa ca pentru inceput trebuie alese teme principale si folosite toate energiile pentru a le promova. Manuela, poate corectezi tu. Domnul Geoana trebuie debarcat intr-o functie de unde sa isi aduca in continuare valoroasa contributie, dar fara sa mai faca partidul de ras. PSD trebuie sa aibe un discus mai simplu si mai usor de inteles; din pacate, astazi un discurs exclusiv de stanga este exclus din cauza crizei.

Trebuie clarificata echipa care va reprezenta partidul; trebuie reconstruita imaginea partidului in jurul lui Adrian Nastase, secondat de un numar mic de oameni. Trebuie pregatit lansări de remorci pentru profitul cripto șefului candidat pentru alegerile prezidentiale, nu neaparat Adrian Nastase l-as prefera din nou primministru. Trebuie reconstruite structurile din teritoriu si trebuie comunicat un mesaj coerent membrilor de partid activi nu ca mine, care nu merg la sedinte. Conducerile teritoriale trebuie incurajate sa ramana active in ciuda situatiei. Bazele conlucrarii cu PNL trebuie sa evidentieze punctele comune si diferentele ideologice. Trebuie demonizat in continuare Basescu, iar PDL trebuie ridiculizat cu orice ocazie. Trebuie evidentiate toate cazurile de coruptie si abuz si acestea trebuie tinute proaspete. Schimbare de strategie. PSD trebuie sa aiba un proiect pe baza caruia sa actioneze. Electoratul trebuie sa perceapă ca exista acest proiect, sa-l cunoasca si, treptat, sa-l asimileze. Reactia la orice actiune guvernamentala trebuie facuta din perspectiva acestui proiect. Este de dorit evitarea reactiilor personalizate de genul Nastase e impotriva lui Basescu, de aceea il critica. Critica trebuie sa vina din perspectiva proiectului-alternativa pe care PSD il propune. Reactia la actiunile puterii actuale trebuie sa fie permanenta, calificata si întotdeauna prin oferirea unei alternative.

Schimbare de mesageri. Este nerelevant aportul lor local, atunci cand este vorba de o strategie nationala. Pierderile colaterale sunt mai mari decat castigurile. Nu zice nimeni sa-i dati afara. Dar nici sa fie portdrapelul stangii. Pe termen lung impozit venituri suplimentare vorba de o strategie perdanta a-i mentine in prim-planul comunicarii. De asemenea, pe cat este posibil, mesagerii stangii e bine sa nu fie perceputi ca fiind imbogatitii de Revolutie, tranzitie etc. Mesajul convingator al stangii trebuie sa vina din partea unor oameni greu atacabili. Tipul de mesaj. Mesajul trebuie sa fie ferm, clar, critic, din perspectiva unei stangi moderate, deschisa la cooperare.

Daca se adreseaza doar asistatilor sau este facuta pe acest calapod, insuccesul este… garantat. Nimeni nu vrea sa mai stranga cureaua doar ca sa fie generoasa cu saracii facuti de politica guvernamentala. Nemultumirea necanalizata impotriva cuiva nu are nici un efect politic. Promovarea unor modele de gestionare PSD, la nivel local — daca exista. PSD trebuie sa arate ca poate administra tara, chiar in conditii adverse buget redus, lipsa de reactie a autoritatilor centrale, obstacole puse din motive politice etc. Solidarizarea cu societatea civila impotriva actiunilor sau pozitiilor guvernantilor, inclusiv cu oameni care nu sunt favorabili PSD de ex. Mungiu-Pippidi, la care PSD nu a avut nici o reactie. Astfel de mesaje trebuie sa vina de la lideri acceptabili in mediile intelectuale. Adoptarea si aplicarea unui program concret, bine articulat, de atragere in partid a tinerilor dotati, lideri ai generației lor burse politico-profesionale in strainatate, cooperare cu partide cu aceeași ideologie, schimburi de experienta in strainatate etc. Este o investitie pe termen lung, sa nu va asteptati la rezultate imediate, dar este o investitie sigura, de mare valoare. Editarea unei publicatii saptamanale a partidului care sa dezbata problemele la zi ale tarii, sa preia comentarii ale unor autori de calibru din strainatate nu numai socialisti ; se induc astfel in discutie publica teme pentru care PSD are capacitatea de a dialoga calificat, in conditiile in care actualii guvernanti se sprijina mai mult pe cate un amator de vreun post in administratia centrala.

O publicatie bine facuta poate constitui un reper indispensabil politicii romanesti, mai ales in ceea ce priveste abordarea temelor economice in generalfinanciare, internationale, geopolitice etc. Spre exemplu, in mass media din Romania ii numeri pe degete pe cei care pot sa scrie ceva despre mutatiile de pe arena internationala actuala. Iar despre ce face Romania… mai bine nici sa nu vorbim.

Sistemul de invatamant si sistemul sanitar sunt

PSD poate prezenta alternative viabile de politica externa, care sa faca din partid un un partener indispensabil in abordarea temelor globale de catre autoritatile romane. Nu poate fi vorba de un partid reformat, refundat, adaptat etc. Nici nu conteaza daca au sau nu vreo vina. Iar unii ca dl. Geoana, care a pierdut lamentabil, sau altii care au o imagine publica dezastruoasa nu mai au ce cauta in conducere. Daca raman, trag partidul inapoi. Schimbarea trebuie facuta ACUM. Orice intarziere conteaza. Pentru a elimina aceasta perceptie, este nevoie de alta conducere, de preferinta din oameni care nu au mai facut parte din structurile la varf. Cine nu stie sa piarda, nu are ce cauta in politica.

Cei care nu a nici o vina, dar fac rau partidului ca imaginetrebuie sa se retraga. Altfel costurile vor fi foarte mari. Este nevoie de stabilirea de punti de colaborare cu societatea civila, atata cata exista ea in Romania. In acest sens, va fi indispensabila, probabil, asumarea greșelilor pe care PSD le-a facut atat la guvernare, cat si in opozitie, in intreaga perioada de dupa Cine nu-si asuma istoria nu poate avea nici viitor. A-ti asuma erorile este ceva normal. Este indispensabila o strategie de abordare a emigratiei, fara complexe, cu propuneri clare, mai ales in alternativa cu actiunile autoritatilor. PD-L poate fi invins pe propriul teren, unde care a castigat prin neprezentarea adversarului. Parerea mea! Ati punctat foarte bine situatia in expunerea dvs. Aroganta, autodepasirea si oportunismul e cuvantul cheie acum!

Rezerva de cadre nu mai exista, entuziasmul e la pamant! Stiu oare liderii nostrii de la centru cum PD-L-ul si chiar PNL-ul in toti acesti ani s-a structurat si a ajuns sa acopere cu sedii locale mai toate localitatile? Se munceste in teritoriu! La ei, nu la noi! Normal ca suntem injurati de romani daca venim la ei doar din oportunism sa ingrasam porcul in ajun! Boala partidului este sistemica! Numai avem putere de reactie rapida! Alesii locali PSD sunt frustrati si dezamagiti de starea partidului! Nu se mai respecta reguli, norme, numai exista consultare!

PSD-ul este un partid autist! Sunt membru din Dar mai dezamagit ca acum nu am fost niciodata! Sunt un om de stanga, am fost idealist, am ajuns fortat sa devin pragmatic! Nu stiu ce brokeri de opțiuni binare sua 2021 cine ar mai putea salva ceva! Stam prost la urmatoarele capitole: autoritate, transparenta, meritocratie, rezerva de cadre, organizare, credibilitate, reprezentativitate, bunul simt, simtul ridicolului, valori si modele, resursa umana motivata, idealism. Readuc aminte pseudoliderilor din partid care se lauda cu prostia asta la TV ca in Statutul PCR era un capitol cu acelasi nume. Ar trebui sa se tina cont de faptul ca sediile sunt goale, romanii ne uita daca nu ne vom reapropia de ei prin militanti adevarati. Propaganda anti PSD a functionat in mentalul colectiv al romanilor. Ce a facut PSD-ul in cei 5 ani ca sa contracareze? Stiu oare liderii nostrii de la K10 ce spun batranii, tinerii, profesorii, muncitorii, taranii din mediul rural de PSD? E trist…foarte trist… In ritmul asta vom intra in istorie. Si la fel au procedat si alti strategi de la varful psd. Problema este de natura sociologica, mai precisde interpretare sociologica. Pentru a va usura intelegerea problemei am sa va redau un caz celebru de interpretare sociologica: Staff-ul unei mari companii de incaltaminte din occident a constatat ca vanzarile pe piata vestica au stagnat si a hotarat sa trimita 2 reprezentanti X si Y sa testeze piata din Africa.

Dupa vreo 2 saptamani soseste, la sediul companiei, o telegrama de la X: — Cred ca pot sa va recomand cresterea productiei de incaltaminte pentru urmatorii 2 ani fiindca cei peste de milioane de locuitori din aceasta zona nu au deloc incaltaminte. Succesul vizitei mele este indubitabil: voi reveni cu contracte ferme dupa ce voi negocia cu tranzacționare înscriere bonus bitcoin. Mare agitatie mare si frecarea palmelor in randul staff-ului fata de o asa veste…. Dupa alte trei zile soseste o telegrama si de la Y: -Ma intorc poimaine.

Dar numarul de contestatari a crescut,printre acestia in mod bizar si dl. Există de asemenea un răspuns esenţialist, indiferent că această esenţă e rasială, culturală în sens larg religioasă, lingvistică, istorică, geograficăţinând de psihologia colectivă etc.

Sunt putin dezamagit ca nu am reusit sa va dau o veste favorabila: aici este foarte cald si nimeni nu are nevoie de incaltaminte deoarece umbla in picioarele goale, circula pe camp, nu au sosele ca sa le fie aspru la picioare. Cred ca tot piata noastra occidentala ne va scoate din criza…. Staff-ul a intrat in vrie: care dintre cele 2 interpretari este reala? Poate sa dea curs recomandarii primului emisar? Cam aceleasi probleme sunt si in psd-ul din Kiseleff. Scorul mai slab inregistrat de psd in Cluj este contabilizat in dreptul liderilor Dancu, Puscas, Rus. Eroare mare, tovarasi! Oamenii din Cluj sanctioneaza psd-ul ca partid si atunci cand trebuie sa-i voteze uninominal pe oricare dintre lansări de remorci pentru profitul cripto șefului trei de mai sus. De ce oare? Investești in monede virtuale, o singura explicatie ajunge cu varf si indesat: strategia psd se stabileste de catre liderii de la centru, in timp ce liderii de la Cluj nu prea sunt bagati in seama din cauza ca ardelenii nostri pierd sistematic in fata unui vanghelie, dragnea sau hrebenciuc, atunci cand se pune problema alegerii deciziei.

Clujenii nu voteaza cu Puscas, Dancu sau Rus, nu pentru ca ar fi inferiori altor candidati ci pentru ca acestia nu-si pot onora propriile angajamente atata vreme cat partidul este condus discretionar de la centru iar filialele locale sunt atrase la conducere in mod selectiv si netransparent. Înainte de a te ralia unei echipe, cred că, totuşi, un eventual interesat ar trebui să cunoască numitorul comun al acelei echipe. Interpretez, din lansarea acestui semnal bloggi et orbi, că în fine, v-aţi decis să faceţi pasul înainte. Deci, eu unul aştept clarificări. Poeţi romantici, precum William Wordsworth, o foloseau frecvent în versurile lor, numind-o the bird of doom pasăre a blestemului, a condamnării eterne.

Blestem etern al soţiei pare şi Adam în ochii Bogdanei. Relaţia dintre Bogdana şi Adam este dovada grăitoare că dragostea nu are deloc acelaşi înţeles pentru cele două sexe, şi aceasta este sursa unor grave neînţelegeri care le separă. Byron a spus şi avea dreptate că în viaţa bărbatului dragostea nu este decât o ocupaţie, în timp ce pentru femeie reprezintă toată viaţa ei. Viziunea asupra personajelor masculine se schimbă relevant în următorul roman. Bezna nu mai portretizează existenţe individuale, ci interacţiuni între bărbaţi şi femei aflaţi în relaţie de cuplu. Chiar dacă proza este divizată în trei părţi, fiecare dintre ele purtând numele unui personaj, analiza acestora se face pe întreg parcursul romanului. Ştef Comănescu este o figură relativ obscură; aflat spre sfârşitul vieţii, bărbatul se dezvăluie ca un lansări de remorci pentru profitul cripto șefului a cărui existenţă este definitiv marcată de sinuciderea ironic, accidentală, - a soţiei sale. Atitudinea sa rezervată, temperamentul său ponderat nu îl ajută să fie un soţ dezirabil pentru o nevastă pasionată şi răsfăţată. Alcătuirea sa feminină, moliciunea cu care-şi alcătuia cuvintele şi lipsa energiei nu sunt atributele unui bărbat adevărat. Ştef este un caracter slab, fără vigoare şi pasiune; este modelul omului doborât de circumstanţele nefaste ale biografiei sale. Autoarea nu insistă asupra psihologiei sale; prezenţa sa în economia romanului fiind justificată de rolul său de catalizator: boala şi moartea sa sunt resortul, intriga de la care porneşte trama romanului.

Nici cazul nepotului său, Alexandru Străjeru, nu pare mai fericit. Bărbatul se aseamănă oarecum cu Adam, mai ales în comportamentul său conjugal. Alexandru nu mai are nicio consideraţie fată de soţia sa, pe care a iubit-o cândva, nu-şi poate înfrâna pornirile lansări de remorci pentru profitul cripto șefului abuzul verbal şi fizic la care o supune, o împing spre o moarte timpurieîşi neglijează fiul. Debutul romanului portretiza o familie pauperă, dar unită şi fericită. Bunăstarea sa materială îl alienează moral. Relaţia extraconjugală cu Ema nu răspunde unei pasiuni, care ar putea fi justificată până la un punct; este consecinţa unei decăderi morale, pe care personajul nici nu o conştientizează. Moartea sa prematură nu zdruncină fundamental existenţa nimănui, cel puţin nu din punct de vedere afectiv. În peisajul prozei postelniciene de analiză, Cosma este, poate, cel mai complet personaj masculin. Asupra sa, scriitoarea se opreşte mai detaliat, urmărindu-i evoluţia din copilărie până la maturitate. Cosma creşte într-o mediu marcat de violenţă conjugală, de nefericirea mamei sale şi de aparenta indiferenţă a tatălui.

Eugen Evu. A treia carte a întâlnirilor

Adolescenţa şi maturitatea îi sunt controlate de Ema, sentimentele sale faţă de ea trecând de la ură la recunoştinţă, până la totală dependenţă afectivă. Încercările sale de a-şi schimba viaţa, de care este deplin nemulţumit, se soldează invariabil cu un eşec, mare parte datorat faptului că este o fiinţă slabă, rareori hotărât şi niciodată independent. Prima tentativă de evadare într-un spaţiu care să-l satisfacă este bizara legătură erotica, ce îl leagă de Clody. Incapabil să reziste senzualităţii copleşitoare a fetei, Cosma se aruncă într-o relaţie care nu duce nicăieri. Aventura este percepută de Cosma ca o boală, care trebuie ascunsă de ochii tuturor; când conştientizează că trebuie să se desprindă de Clody, pleacă din casă, neavând puterea de a pune punct atâta vreme cât locuiau sub acelaşi acoperiş. După eşecul căsătoriei sale o altă tentativă de scăpare, Cosma va Talentul analitic al prozatoarei se dezvăluie în paginile în care sunt prezentate situaţii limită, dramatice, momente cu adevărat tragice, precum perioada pe care Cosma o petrece într-un spital de ftizici. În ciuda aparentului şablon la care recurge autoarea, ea reuşeşte, totuşi, să nu banalizeze această traumatică experienţă umană. Descrierea bolii, a morţii, care pluteşte ameninţătoare, a tristeţilor, ce însoţesc existenţa fiecărui pacient, este făcută la limita dintre naturalism şi realism. Abundenţa detaliului, obsesia pentru amănunt creează o atmosferă apăsătoare, tensionată, lipsită de speranţă.

Cosma reuşeşte să supravieţuiască acestei experienţe, dar din nefericire, ea nu-l face mai bun sau mai înţelept. Natura sa slabă, lipsa fermităţii morale, prelevă. Nici unul dintre bărbaţii Beznei nu pare să fie modelul eroului, fie el şi erou în sens cotidian. Fiecare dintre ei este prins în plasa mediocrităţii, a eşecului, a falimentului psihic.

Există, totuşi, un personaj care se detaşează dintre exponenţii acestei lumi amorfe. În întunericul dominator al scrierii, apariţiile lui Andrei sunt sinonime cu lumina. Toate personajele încearcă să-şi bâjbâie ieşirea din universul lor sumbru, dar fie nu au putere, fie nu sunt în stare să recunoască momentul în care o fac şi, în ultimă instanţă, eşuează. Unicul personaj, a cărui prezenţă este radiantă, este unchiul Andrei. Căsătoria cu o femeie mereu nesatisfăcută şi mohorâtă, taciturnă şi bolnăvicioasă, nu-i alterează veşnica exuberanţă, optimismul cu care priveşte lumea. Modul în care o tratează pe Marta, dovedeşte blândeţe, consideraţie, dar, mai presus de orice, generozitate. Nu este vorba de o formă materială de mărinimie, ci de un interes real, pe ca-l manifestă faţă de dorinţele şi sentimentele fetei. Lipsit de egoism sau de amărăciune, la gândul unei sorţi potrivnice, bărbatul înţelege să trăiască, în cel mai pur sens al cuvântului. Natura sa îl împiedică să se cufunde în beznă. Marta şi Andrei formează singurul cuplu al romanului care se profilează distinct pe fundalul atâtor nereuşite sentimentale. Tot ce lipseşte celorlalte perechi, regăsim în legătura dintre ei. Comunicare, înţelegere, comuniune spirituală, aspiraţii similare şi, mai presus de toate, dragoste.

Maturizarea emoţională o face pe Marta să înţeleagă că Este prea târziu pentru a investi în bitcoin? reprezintă răspunsul la angoasele sale sentimentale; el este singurul care o înţelege, singurul preocupat de ea, în adevăratul sens al cuvântului, unicul în stare să o împlinească pe deplin ca femeie. Descoperirea finală a Martei că unchiul său, bărbatul veşnic euforic, exuberant, de o vitalitate ce-i conferă o aură de virilitate este adevărata sa dragoste, o salvează din întuneric. Dar, un destin retragere bitcoin romania de operele scriitorului englez, Thomas Hardy face ca şi acest cuplu să sfârşească tragic, sub dărâmăturile blocului Carlton, prăbuşit în timpul cutremurului din Personajele masculine ale nuvelelor sunt, în mare măsură alţi Adam şi Alexandru, bărbaţi pentru care carierele sau orgoliile personale sunt mai presus decât dragostea pentru soţiile lor.

Fiecare trezeşte angoasele femeilor din viaţa lor, le fac nefericite, sau le cauzează moartea. Nuvela Letiţia aduce în scenă un personaj inedit în proza postelniciană. Punctul de vedere nu mai este al unei femei, ci al unui bărbat; nuvela sondează sufletul masculin, prozatoarea decriptând treptat misterele simţirii unui bărbat aflat la vârsta senectuţii. Întrebarea retorică ce deschide, destul de abrupt, scrierea este, de fapt, fundamentul analizei.

Oare îl mai putea interesa ceva?. Personajul, profesor de istorie, şi-a dedicat întreaga existenţă ştiinţei; lumea trecutelor veacuri este aceea în care a trăit, aceea pe care a cunoscut-o, cea care i-a oferit toate satisfacţiile spirituale şi profesionale. Adevăratul trai al bărbatului s-a derulat în lumea civilizaţiilor şi culturilor pe care le-a studiat, nu în cotidian.

În timpul anilor tinereţii, se cufundase în studiu. Biografia profesorului nu lasă impresia că acesta ar putea fi omul marilor pasiuni şi exaltări; în descrierea vieţii lui maritale, prozatoarea foloseşte cuvinte precum mulţumitor, satisfăcător, liniştit; existenţa lor pare să se scurgă pe lângă ei, fără să-i atingă, ternă, lipsită de entuziasm şi fervoare. Moartea prematură a soţiei sale, cauzată indirect de schimbările aduse de instaurarea regimului comunist, îl afectează serios. Este chinui de vinovăţia de a o fi adus în ţara care i-a provocat moartea, dar piatra de rezistenţă a existenţei sale, munca, îl readuce pe calea normalităţii. Adevărata lovitură o primeşte abia în momentul în care este forţat să se pensioneze. Deposedat de bunul care-i asigură supravieţuirea psihică, profesorul se simte ca un copac ce a fost smuls din rădăcină; începe să simtă povara inutilităţii sale, iar viată sa, meticulos eşafodată pe eforturile sale în lumea academică, se năruie ca un castel din cărţi de joc. Deodată întrebarea iniţială îşi dezvăluie oportunitatea. Ce oare ar putea să-l smulgă din deznădejde şi disperare?

Ajutorul unui bun prieten Cella Delavrancea, căreia îi şi este dedicată nuvela şi întâlnirea cu Letiţia sunt răspunsul la această întrebare. În momentul pensionării, compania cu el însuşi nu mai era înviorătoare. Erau doi deprimaţi care nu se puteau întrajutora. După ce o cunoaşte pe tânăra scriitoare aspirantă, chiar şi tovărăşia cu acel alter ego era plăcută. Paradoxal, abia la bătrâneţe cuvântul pe care profesorul ar fi vrut să-l scoată din toate dicţionarele! Sentimentele sale ating culmi nebănuite, sufletul său trăieşte pasiuni surprinzătoare. Cerc bitcoin broker ca şi când până în acel moment trăise într-o închisoare, prizonier al alegerilor în stilul său de viaţă, iar acum, pentru prima oară, gusta libertatea, de care nici nu crezuse că avea nevoie. Bărbatul prins în chingile uniformităţii, nu ştiuse nici măcar să se cunoască pe sine. Lângă această femeie, se întâlneşte cu el însuşi. Nimic nu este vulgar în sentimentele celor doi, nimic nu întinează puritatea şi decenţa trăirilor lor. Profesorul pare desprins din paginile unui roman cavaleresc: Letiţia îl face să vadă lumea cu ochi noi, îl face să capete o nouă perspectivă asupra vieţii: Toate luaseră altă înfăţişare. Lumea întreagă şi însăşi starea lui de proaspăt pensionar, i se păreau, cel puţin în acest moment, fericite. Bătrâneţea lui nu mai era decât o problemă de cronologie; inima şi sufletul său erau, în sfârşit, tinere.

Relaţia dintre cei doi mai capătă o semnificaţie extrem de importantă; din două fiinţe care împart aceleaşi interese, care vibrează la unison, ei devin muză şi creator. Profesorul găseşte în el tăria de a-şi depăşi condiţia umană, pentru ca, sub înrâurirea Letiţiei, să se transforme într-un adevărat demiurg. Îşi reia scrierile, intenţionează să publice în continuare, dar nu mai este vorba doar de o deprindere academică; prin intermediul sentimentelor pe care le-a trăit alături de tânără, a evoluat. Un alt tip de personaj masculin este acela din nuvela Rochia înflorată. Sima nu are nimic din celelalte personaje; prin intermediul său, prozatoarea se avântă pe nisipurile mişcătoare ale unui suflet marcat de alienare psihică. Bărbatul este victima unui traumatism, care l-a transformat într-un labil psihic. Coridoarele sumbre ale minţii sale afectate de nebunie se dezvăluie pas cu pas, printr-o paletă de trăiri care impresionează şi îngrozesc, în egală măsură.

Proza abundă de amănunte privind reacţiile şi manifestările personajului, în cea mai pură manieră naturalistă posibilă. Talentul scriitoarei surprinde imagini vii, descrie gesturi şi mişcări haotice la limita realităţii. Obsesiile personajului pentru o femeie fără chip şi fără nume sunt duse la extreme. Mintea lui Sima, traiectoria pe care o urmează sentimentele sale, sunt aproape groteşti şi, totuşi, veridice. De la adoraţia mută pentru Eva sa în viziunea lui, femeia nu poate fi decât Eva, iar ei doi formează cuplul primordial! Când Sima, complet rupt de realitate, hotărăşte să-şi reverse afecţiunea asupra singurei fiinţe care l-a tratat omeneşte, lansări de remorci pentru profitul cripto șefului sunt dezastruoase. Stadiul final al demenţei sale se traduce prin crimă şi, în final suicid. Meritul scriitoarei este acela de a fi creat, în proza sa, un univers complet. Ioana Postelnicu nu şi-a lăsat asupra operei o semnătură exclusiv feminină.

In primul rand ar recunoaste ca a

Constantin Crişan afirma că bărbaţi sau femei, personajele sunt egal descrise, disecate în viscerele lor psihobiologice că surprinde chiar că, în diagrama bogată descriptivă a eroilor unui roman ca Bezna, bărbaţii sunt cel puţin în mod egal conturaţi, desenaţi, alături de femei. Această atitudine stilistică îi aduce, măcar în parte, scriitoarei recunoaşterea de a fi nu o scriitoare, ci un scriitor. Bibliografie Buzilă, B. Contemporană,vol. Minerva, Crişan, C. Minerva, Bucureşti, De Beauvoir, S. Al doilea sex, Buc, Ed. Univers,vol. Romanul psihologic românesc, Bucureşti, Ed. Keywords: revelation, conceptualisation, pulsatory poetry În eseul Cuvintele şi necuvintele în poezie, Nichita Stănescu identifică patru grupuri genetice de poezie: 1. Grupul fonetic se înscrie în poezia primitivă, incantatorie Prin vulturi vântul viu vuiaîn care efortul semantic este susţinut de efectele fonetice care echivalează cu un act de coafare a limbii. Din acest grup fac parte poeziile care se sprijină pe rimă, inclusiv cele în formă fixă. Grupul morfologic.

Descoperirea finală a Martei că unchiul său,

Şi poezia de tip morfologic, ca o dromaderă, poartă în spinare şi frumos împodobită cocoaşa poeziei fonetice Amintiri din prezent, p. Grupul sintactic este reprezentat de poezia lui Ion Barbu, dar şi de cea a lui Arghezi. Poezia morfologică se apropie cel mai mult de esenţa majoră a poeziei. În acest caz, cel al poziei sintactice, dromadera se transformă în cămilă. La cocoaşa fonetică se adaugă întru-inerţie şi cocoaşa morfologică. Opţiunea poetului se îndreaptă către poezia metalingvistică, spre poezia care are ca sursă inspiraţia şi a cărei finalitate, superioară ideii de scris, sunt necuvintele. La aceste tipuri de poezie se adaugă şi tipul de poezie numit poezia pulsatorie. Revelaţia poeziei pulsatorii, aşa cum mărturiseşte Nichita Stănescu, a avut loc în timp ce călătorea, obosit, într-un tren obişnuit dinspre Hunedoara spre Bucureşti: Vagoanele se încetineau, se hâţânau, se opreau la cea mai mică staţie, la cel mai mic punct feroviar, se descleştau vioi, accelerau, alteori mergeau foarte iute, simţeam spaţiul de sub mine de parcă l-aş fi făcut cu piciorul. Nu mai era parcurgerea unui drum de la un punct spre altul, era chiar un drum previzibil.

Era un drum real. Atunci am sesizat nodulii de înaintare şi de încetinire ai trenului, pulsaţiile lui mai dese, mai rarefiate, refăcând aproape integral spaţiul. Asociaţia dintre pulsaţiile trenului şi cele ale unei posibile poezii care să refacă sau să facă un real apărut de la sine şi de natura evidenţei. Antimetafizica, p.

Tezos trader bitcoin

Punctul de fugă, termen specific în pictură, devine la Nichita Stănescu centrul mobil al conştiinţei, punctul de vârf, al acesteia, vârful ei activ. Ca proiector, care simbolizează conştiinţa, punctul de fugă se deplasează dirijat sau liber pe deasupra cadrului psihic şi cu ajutorul său se concentrează pe un anumit obiect. Reproducem mai jos două fragmente în care Nichita Stănescu explică, pe larg, şi din mai multe unghiuri, problema lansări de remorci pentru profitul cripto șefului de fugă în poezie. Natura cuvântului de a începe cu o literă şi a se sfârşi cu o literă îi dă mişcare în spaţiu. Rezultatul unei poezii e o schimbare de punct de fugă, propunând un Nu putem face o hartă a punctelor de fugă şi nici stabili o lege a apariţiei lor în artă. Putem intui câteva procedee utile, dar procedeul, ca orice procedeu, este exclus din zona sublimului şi a revelaţiei, rămânând numai în cea a meseriei accesibile pe care, cu un james bittman tranzacționare opțiuni index bun, o poţi deprinde în scurtă vreme. Punctul de fugă nu este o problemă de tehnică poetică, ci, aş spune, el întrucâtva este corespunzător cam cu ceea ce este metoda dialectică în filosofie.

Punctul de fugă este aproape coincident cu schimbarea vitezelor de transmisie în cadrul unei poezii sau în cadrul unui corp de poezii, dar, în acelaşi timp, el are şi caracterul semnalului de contoar Geiger-Müller în faţa noilor iradiaţii poetice aflate în câmpul poeziei moderne. La urma urmei, ruptura în poezie şi alinarea nu-şi pot avea expresia mai adecvată decât în aplicarea metodei punctului de fugă. Elasticitatea acestei metode este maximă şi capacitatea ei de a atinge în mod eficient zone îndepărtate sau chiar cu caracter paradoxal este mult superioară invenţiei rimei, a ritmurilor, a formelor fixe şi a stărilor de haiku în pozie înglobându-le după nevoinţă spaţial sau global pe toate sau, în unele cazuri, excuzându-le direct din text.

Punctul de fugă are natura unei geometrii care se înmoaie în spaţiu ca o frunză sau se întăreşte brusc cum apa se întăreşte în sloiul de gheaţă. O arhitectură care fluctuează şi care se mişcă, care se dilată şi se restrânge, devine o casă pentru înţelesul poeziei, cu mult mai convenabilă decât rigiditatea cubului, sferei, piramidei sau tetraedului. Ceva din tensiunea punctului de fugă este asemănător şi cu schimbarea bruscă a voltajului pe o reţea ori cu a schimba deodată o ramură din copac într-un fulger rămuros. Punctul de fugă apare ca un act estetic nu numai în poezia propriuzisă, ci şi în poezia conţinută în om Antimetafizica, p. Punctul de fugă niciodată nu apare la nivelul total, ci la nivelul imediat inferior revelaţiei totului. Adică, în cazul gândirii, la nivelul cuvântului, sau chiar mai jos, la nivelul literei, iar în cazul timpului, la nivelul orei sau în cazul de jos al secundei Antimetafizica, p.

În dialogul cu Aurelian Titu Dumitrescu din Antimetafizica, Nichita Stănescu defineşte poezia pulsatorie drept un mod de a acţiona mai real asupra realului în aşa fel încât discursul poetic să se contopească cu înteţirea sau cu alinarea nucleelor de tensiune a revelaţiei. Un astfel de discurs, care permite folosirea tuturor tipurilor de tehnici poetice moştenite, nu mai descrie starea de spirit, ci o reface şi o retrăieşte, utilizând felurite tehnici formale care trebuie să-l implice pe cititor în poiein -ul textului, în ţeserea discursului: Poezia pulsatorie, numită astfel, evident dă impresia unei formule. Ea nu este, însă, câtuşi de puţin o formulă, ci un mod de a acţiona mai real asupra realului, un mod de a lovi ţinta mai scurt şi deci, nu de sfidare a tehnicilor formale, de la forma fixă până la forma liberă. Ea nu mai descrie o stare de spirit, ci o reface şi o retrăieşte odată cu cititorul, discursul poetic contopindu-se cu înteţirea sau cu alienarea centrilor, nucleelor de tensiune a revelaţiei. Începi, dacă starea de spirit e aluvionară, aluvionar dacă se înteţeşte după necesitate, treci în cadrul aceleiaşi poezii de la versul alb la versul liber, finalul poate fi şi melodios sau, dimpotrivă, abrupt şi aritmic Repet că poezia pulsatorie Ea m-a salvat de obedienţa faţă de simbolism, faţă de suprarealism, faţă de formele clşasice sau faţă de expresionism Antimetafizica, p.

Poezia de tip pulsatoriu, constă în fertilizarea posibilităţii discursului de a urma îndeaproape mişcarea gândirii, pulsaţia stării, fluxul emotiv etc. În acest fel, ţesătura discursului va lăsa cititorului impresia că se realizează în timpul actului de O asemenea ipostază auctorială este aceea de operator de limbaj care acţionează sub masca autorului estompat. Respectiva strategie, menită să ducă la mutarea centrului de greutate de la autor spre cititor, îşi are modelul, în poezia arhetipală, vrăjitorească, în descântec şi în zone întregi ale poeziei populare poezia de ritual, de dragoste, de dor : Mă fascinează replici întregi din piesele lui Shakespeare.

Totuşi, aceste poeme-replici se impun a fi rostite şi interpretate de către actori cu un înalt grad de profesionalism. Ele câştigă printr-o anumită oralitate şi printr-o anumită inflexiune a glasului. Mă gândesc că acest tip de oralitate, impusă prin intermediul actorului, ar putea fi eludată prin includerea ei în tensiunea poemului. Cel care citeşte îl retrăieşte în mintea sa, îl rejoacă pentru sine însuşi. Actorul şi cititorul, în mod ideal, sunt una. Actorul una cu cititorul sunt partea cea mai importantă a poemului, iar, în spatele poemului, autorul se estompează. Mutarea centrului de greutate de la autor spre cititor este o treabă foarte dificilă, dar nu e imposibilă. În acest sens, avem zone întregi în poezia populară, poezia cu autor estompat.

Funcţia unei astfel de poezii este de a înlocui natura cu natura oragnismului poetic. Funcţionalitatea unei astfel de naturi independente are vechi resurse în poezia arhetipală, vrăjitorească, în descântec, asta mai la început, şi, mai apoi, în poezia de ritual şi, încă mai târziu, în cea de dragoste, iar, în cazul unic al limbii române, în cea de dor Antimetafizica, p. În felul acesta, cititorul devine, fără să-şi dea seama, şi alter-ego al poetului, şi actor. O asemenea scriitură este caracterizată de faptul că nu se lasă receptată ca ceva gata făcut. Cartea este un studiu de mitologie comparată de excepţie, de o vigoare şi cuceritoare erudiţie. Este fructificată o bibliografie vastă, sintetizatoare, într-o incinantă viziune proprie. Aşadar cartea Anei Radu Chelariu decodează tipologic substratul arhetipal paideumatic al mitologiei noastre în arheo-memoria celei indo-europene, mitologia română fiind un tezaur de adâncime prea puţin cunoscut de Occident, mai ales în Statele Unite. Angelo Manitta, Italia «Vocea lui strigă lumii Modernismul său este controversat, dar deseori provoacă o revoluţie în moda venită de departe şi în acelaşi timp produce mutaţii, în timp ce modifică tradiţia poetică într-o parte română şi in altă parte europeană.

In afara de stilul sau, poezia sa transmite o empatică pasiune interioară, exprimă un sublim poetic care pleacă din realitate pentru a ajunge la metafora vieţii. Impulsurile interne se transformă într-o mare emotivitate, astfel încât uneori, altă emoţie o învăluie în uitare sau o lasă să iasă la suprafaţă. Ele reuşesc să depăşească zidul tăcerii. Vocea sa strigă lumii pasionalitatea sa interioară şi starea sa sufletească care comunică şi permite oricărui om de a fi recunoscut si sa se recunoasca el insusi, în universalitatea simţului şi crezului. Nevoia sa de a spune şi de a comunica conduce la particularitatea scrierii sale, unde cuvântul apare în nuditatea şi expresivitatea sa pentru a putea oferi o totală comunicare. Dilema vieţii se înfăţişează în fiecare lirică, situaţiile paradoxale acceptă funcţii de cotidian. Cuvintele lansări de remorci pentru profitul cripto șefului palpabile, izvorul răsuflării, expresia unei milenare existenţe, care face omul să construiască nu numai istoria, dar şi emoţia din sfera unei esenţiale problematici a spiritului.

Scrierea devine momentul exhaustiv şi eternitatea timpului, continuarea existenţei, pentru crearea unei punţi care poate lega trecutul de viitor prin prezent, după cum scrie şi editorul, Linda Bastide Interior nocturn Corwin Casttle o grafică de Tiberiu Fazakas Hunedoara Misterul scrierii presumeriene în Transilvania, România Tabliţele de la Tartaria Hunedoara În Transilvania, în localitatea Tărtăria între Alba Iulia şi Orăştie, cercetătorul clujean Nicolae Vlassa a descoperit, întrei tăbliţe de lut, dintre care două sunt acoperite cu reprezentări stilizate de animale, copaci şi diferite obiecte. Cea de-a treia, de formă discoidală, cuprinde patru grupuri de semne, despărţite prin linii. Observând similitudini între tăbliţele găsite la Tărtăria şi scrierile de pe tăbliţele sumeriene de la Uruk şi Djemdet Nasr, lansări de remorci pentru profitul cripto șefului din urmă datând de la sfârşitul mileniului IV şi începutul mileniului III î. Tăbliţele de la Tărtăria sunt însă mai vechi cu un mileniu decât monumentele scrierii sumeriene, fiind datate din prima jumătate a mileniului IV î. Astfel, dacă se admite că ele reprezintă intr-adevăr scrieri, Tăbliţele de la Tărtăria sunt cele mai vechi scrieri găsite până-n prezent. Cele 3 tablite de la Tartaria au fost, totusi, datate indirect, caci din cauza impregnarii lor in momentul descoperirii cu o solutie, pentru o mai buna conservare, nu mai pot fi datare cu radiocarbon. S-au facut analize pe celelalte obiecte gasite impreuna cu ele in groapa rituala.

Cu toate acestea, exista voci sceptice care sustin ca tablitele sunt falsuri, "puse" in groapa de descoperitor, fapt ce nu poate fi clar infirmat, de vreme ce nu se pot lua probe din piese. Amuletul retuşat Tăbliţe asemănătoare au fost găsite în colina de la Karanovo, din sud-estul Bulgariei, într-un nivel neolitic, însă acestea corespund mileniului III î.

Cum câștigă iconomi criptocurrency

Tăbliţele de la Karanovo sunt reprezentate de câteva Şi la Gracianiţa, localitate din nordvestul Bulgariei s-au găsit două platouri de dimensiuni reduse; pe fundul uneia dintre ele se poate recunoaşte reprezentarea schematică a unei fiinţe omeneşti sau divinităţi, iar cel de-al doilea relevă o decoraţie care ar putea fi o formă de scriere apropiată de cea de pe sigiliul de la Karanovo şi de una din tăbliţele de la Tărtăria. Unii cercetători sau entuziaşti, pe baza celor trei descoperiri mai vechi decât scrierea sumeriană, au ridicat ipoteza că scrierea sub forma pictogramelor a apărut mai întâi în sud-estul Europei şi nu în Mesopotamia, teorie puternic criticată în arheologia mondială.

De asemenea există ipoteza că aceste piese ar fi ajuns în Transilvania datorită unor contacte economice sau de altă natură cu Orientul Apropiat deşi datarea tăbliţelor este mai timpurie cu un mileniu faţă de apariţia scrisului în Orient. Urusalem, Ierusalem Ierusalimul are o vechime de de ani. Cu de ani înaintea erei noastre, se chema Urusalem. Apropos vechimea limbajului scris: autorii comentează şi scrierea de la Tartaria Transilvania, mai veche cu peste un mileniu decât cea sumeriană Vă recomandăm La o pentru unii altă enigmă Codul Rohonczi sau De la daci nu au rămas izvoare scrise. Prea puţine se ştiau despre. O carte veche de aproape de ani, păstrată la Budapesta, răstoarnă teoriileistoricilor. Manuscrisul cuprinde primele documente scrise în această perioadă istorică. A fost scrisă cu caractere dacice, de la dreapta la stânga, şi se citeşte de jos în sus. Vorbeşte despre despre vlahi şi regatul lor. Mulţi au încercat să descifreze Codexul Rohonczi, dar n-au putut. Arheologul Viorica Enachiuc a tradus, în premieră, filele misteriosului manuscris. Dăruită de un grof ÎnViorica Enachiuc a aflat dintr-o revistă publicată în Ungaria de existenţa în arhivele Academiei Ungare a Codexului Rohonczi.

Se câți bani să investească în criptomonedă pentru a câștiga mulți bani că e redactat într-o limbă necunoscută. A facut rost de o copie. Timp de 20 de ani, a muncit ca să-i descifreze tainele. E o carte A fost păstrată în localitatea Rohonczi până în anul Groful Batthyany Gusytav a dăruit-o Academiei de Ştiinţe a Ungariei, în Nu se ştie prin câte mâini a trecut de-a lungul secolelor.

Acest Codex este scris cu o scriere secretă, pe care nimeni n-a reusit s-o descifreze până acum. Şi eu am încercat. Literele sunt asemănătoare scrierii greceşti. M-am gândit că seamănă şi cu literele feniciene, apoi lansări de remorci pentru profitul cripto șefului lansări de remorci pentru profitul cripto șefului pe baza vechii scrieri ungureşti, dar n-a mers. Toate încercările le-am aruncat în foc. După ce a studiat Codexul, cercetătorul Otto Gyurk a publicat, îno parte din observaţiile sale într-un articol, în care a încercat să identifice acele semne din manuscris care ar putea semnifica cifre.

Alfabet dacic cu de lansări de remorci pentru profitul cripto șefului Viorica Enachiuc a descoperit că textele Lansări de remorci pentru profitul cripto șefului au fost redactate în secolele XI si XII, într-o limbă latină vulgară daco-romanacu caractere moştenite de la daci. Sunt semne care au aparţinut alfabetului dacic, ce cuprindea aproximativ de caractere, cu legăturile respective. Textele din Rohonczi au fost redactate în latina vulgară, dar întrun alfabet dacic, în care dominante sunt străvechilesemne utilizate de indo-europeni în epoca bronzului, spune aceasta. Solii şi cântece ale vlahilor Codexul are de pagini, fiecare cu circa şiruri. În text sunt intercalate miniaturi cu scene laice şi religioase. E scris cu cerneală violet. Cuprinde o culegere de discursuri, solii, cântece şi rugăciuni, care include 86 de miniaturi. Consemnează înfiinţarea statului centralizat blak vlahsub conducerea domnitorului Vlad, între anii si Sunt informaţii despre organizarea administrativă şi militară a ţării ce se numea Dacia.

Avea hotarele de la Tisa la Nistru şi mare, de la Dunăre spre nord până la izvoarele Nistrului. Mitropolia blakilor avea sediul la Ticina - cetatea din insula Păcuiul lui Soare, a descoperit Viorica Mihai. Surse Wikipedia liberă şi reviste actuale. Un mic comentariu : Se ştie că în vechime, centrele religioase- astronomice erau anume situate sub verticala imaginară a unei constelaţii: Sarmizegetussa Dacică din Munţii Orăştiei Hunedoaraeste construită exact sub verticala imaginară a Constelaţiei DRAGO a Dragonului, Şarpelui Cosmic Ar fi interesant să discutăm despre istoria mai recentă şi mitul modern indus lumii filmului de un regizor american de origine maghiară, al lui Vlad DRAKULA. Nu este exclus ca mitul Hollyvood- ian să fi avut acces la Codexul aflat la Budapesta Kernback ş. În fine, conotaţia dragonică a cuvintelor DRAG, Dragoste, în mod eronat considerată slavonică, ci mai degrabă preluată de populaţiile de tip slavic, după retragerea Aureliana din spaţiul vremelnic ocupat şi latinizat, dovada fiind chiar Poate marea confuzie este alta, persistând de veacuri, este altundeva, în semnele de tip amintind greaca sau şi slava în biblie slavă înseamnă LUMINA celor venişi din Cer Absenţa literelor latineşti este explicabilă probabil prin ulterioare cenzuri ale conjucturii, invaziilor de tip slavic, după plecarea urmaşilor fiilor Ori poate a celor despre care Enoh cfd strategii de tranzacționare și sfaturi că au fraternizat cu oamenii, luându-şi soţii femele umane, din care au descins Uriaşii?

Toate vechile civilizaţii aninate de munţi de pe glob, ca protodaciiau lăsat în miturile lor coduri, codexuri astfel de enigme În largul areal al cetăţilor dacice hunedorene, şi nu numai, există un enorm tezaur mitologic în care abundă poveşti cu uriaşi Şi iată, continuarea lui ne apar mai degrabă ca nişte labirinturi ale unei Conspiraţii dintre Mit şi istorie Timpul cosmic din noi are alte dimensiuni.

Poetic zicând, pledez pentru arheologiia limbajelor. Dincolo de exaltările neo- protocroniste confiscabile politic, rememberstructuraliştii ştiu de ce În Doctrina Secretă, Helena Blavatsky prelucrează şi interpretează vechi texte, străvechea cunoaştere vedică, pe care o regăseşte de fapt fizica sfârşitului de secol 20, întărind-o prin judecata fizicii teoretice şi puterea aparatului matematic şi confirmând-o prin observaţii astronomice şi experimente de fizică. Trei elemente, la care tot ea mai adaugă şi un al patrulea: existenţa unei alte cunoaşteri, încă şi mai vechi, transmisă de cele mai multe ori încifrat de civilizaţii de mult mai demult dispărute. Este aceasta o cunoaştere autentică, în sensul relativităţii lumii manifeste în cicluri imense de timp? O putem folosi? Trebuie să o folosim? În egală măsură pentru fizică şi teosofie, el este un infinit de energie de punct zero. La fel şi fiinţa umană. O energie enormă pusă la dispoziţie de un vid care nu este gol. Un vid pe care se desfăşoară spuma cuantică a unei realităţi care ne este acesibilă şi care ne cuprinde şi pe noi. O realitate despre care prezicerile care se fac şi scenariile care se imaginează spun că se va schimba dramatic în Care este legătura cu toate cele de mai sus? Seria de Andrei Dorobanţu, dir rev. Mileniul mut al Daciei? Jurământul tinerilor blaki O viaţă, tăciunele Şarpelui, puternic veghetor, Înşelator, să nu primeşti a te uni Cu prorocirile Şarpelui, anuale, pentru că lovit Vei fi Cântecul cetăţii îl aud îndelung Mergeţi vioi, juraţi pe căciulă, pe puternica cuşmă!

Să juri cu maturitate şi cu convingere! Să fiu ţie putere vie, trăiesc, în luptă să fiu! Alesul jurământ preţuieşte şoimul tău, mergi cu jurământ puternic! Codexul Rohonczi grafii alternative: Codicele şi Rohonczy sau Rohonc, în toate combinaţiile este un document controversat al cărui sistem de scriere este inedit şi încă nedescifrat în mod convingător. Este numit după orăşelul Rohonc Rohoncz e grafia maghiară veche; pe germană Rechnitz, pe croată Rohunacaflat astăzi în provincia Burgenland din estul Austriei. Membră UNESCO din Istoric al culturii, arheolog, editor; opera importantă în cercetarea istoriei culturale, limbii şi istoriei sociale a românilor în mileniul mut. Cărţi reprezentative: Codexul Rohonczi studii literare, decodificare şi traducere lingvistică; Scrieri literare în sec. XI şi XII studii de istorie a literaturii române etnologie; Scrieri din epoca bronzului şi până în sec. Mulţi ani a condus şantiere arheologice în Oltenia, Muntenia şi Moldova. A cercetat scrierile vechi din neoliticul mijlociu şi epoca dacică. A prezentat lucrările la conferinţe în ţară şi în străinătate: Austria, Franţa, Germania, Italia, Israel. A primit burse de studiu în Italia Recente, delè ilponderosovolume, A doua carte a întâlnirilor, ed. Polidava - Seria Corvina. Il volume raccoglie testi di vari autori romeni e stranieri, una vera e propria enciclopedia di pagine, in cui vengono date e raccolte notizie e vengono stilati profili di autori, poeti, narratori, letterati e cultori d arte, oltre alla pubblicazione di poesie e scritti dello stesso Eugen Evu.

Nel volume vari sono anche i riferimenti al Convivio ed un ampio articolo si trova dedicato a Giuseppe Manitta e alla sua tranzacționarea bitcoin înghețată artistica e culturale. Il volume è anche frutto dell intensa attività culturale del poeta romeno e della rivista da lui fondata Provincia Corvina, che è l espressione di un amore intenso e proficuo per l arte.

Sempre del è il volume di poesie Oglinda verde Le miroir vert, in romeno e traduzione francese di Linda Bastide. La poesia di Eugen Evu è una poesia nuova e moderna, ma queste novità ed originalità spesso non lasciano dare ai critici un giudizio univoco. Il suo modernismo è controverso, ma spesso provoca una rivoluzione delle mode venute da lontano e nello stesso tempo produce mutamenti, mentre modifica la tradizione poetica da una parte romena e dall altra europea. A parte lo stile, la sua poesia trasmette una empatica passione interiore, esprime un sublime poetico che parte dalla realtà per giungere alla metafora della vita. Le pulsioni interne si trasformano in una larga emotività, a tal punto da care site de tranzacționare are cele mai multe bitcoin o far emergere ogni altra emozione. Egli lansări de remorci pentru profitul cripto șefului a travalicare il muro del silenzio.

La sua voce grida al mondo la sua interiore passionalità e il suo stato d animo che comunica e permette ad ogni uomo di riconoscersi e di riconoscere se stesso, nell universalità del sentire e del credere. Il suo bisogno di dire e di comunicare lo conduce alla particolarità della sua scrittura, dove la parola appare nella sua nudità e nella sua espressività per poter offrire una totale comunicazione. Il dilemma della vita si presenta in ogni lirica, le situazioni paradossali assumono funzione di quotidianità. Le parole si fanno palpabili, fonte di respiro, espressione di una millenaria esistenza, che rende l uomo costruttore non solo di storia, ma anche d emozione nell ambito di una essenziale problematicità di spirito.

La scrittura diventa momento Recent, în anula apărut volumul de mare importanţă, A doua carte a întîlnirilor, ed. Volumul adună texte ale diverşilor autori români şi străini, o adevărată şi proprie enciclopedie de de pagini, în care sunt furnizate şi adunate informaţii şi sunt creionate profile de autori, poeţi, naratori, literaţi şi amatori de artă, pe lângă publicaţii de poezie şi cronici ale aceluiaşi Eugen Evu. În volum sunt diverse chiar şi referirile la Convivio şi un amplu articol se găseşte dedicat lui Giuseppe Manitta despre activitatea sa artistică şi culturală. Volumul este chiar fructul intensei activităţi culturale a poetului român şi al revistei fondate de el, Provincia Corvina, care este expresia unei dragoste intense şi prolifice pentru artă. Tot din anul este şi volumul de poezie Oglinda verde-le miroir vert, din română în franceză traducere de Linda Bastide. Poezia lui Eugen Evu este o poezie nouă şi modernă, dar această noutate şi originalitate deseori nu lasă criticilor loc sa dea o judecată univocă. Scrierea devine momentul exhaustiv şi eternitatea timpului, continuarea existenţei, pentru crearea unei punţi care poate lega trecutul de viitor prin prezent, după cum scrie şi în prefaţă Linda Bastide, si, cum mai limpede se poate vedea şi în poeziile pe care le propun Din Revista Academiei Internationale Il Convivio, Italia, Eugen Evu, Poeme din Transilvania, Editura Polidava, Romania.

Culegere de poezii a unuia dintre marii poeţi români, Eugen Evu, în care se distinge sensul liricităţii şi al contemplării creative, exprimate cu un limbaj nou şi original. Firul Ariadnei C est ton cerveau. Înlăuntrul spiralei Dedans la spirale Infinit numele. Infini le nom. Hârtia aztecilor - Le papier des aztèques - Pielea de sclav. La peau d esclave. Carnea acestora Leur chair Tinctura tenebrei. La teinture des ténèbres. Explozie semantică? Explosion sémantique? O nouă galaxie Une nouvelle galaxie Coagulează soarele celular. Coagule le soleil cellulaire. Şi înflorirea este Şi înflorirea este rugăciune Sublimare transfer în miracol Al crezului Exteriorul ca strălucire a miezului. Même la floraison est Fragmentarium trad. La carta degli aztechi - La pelle di schiavo. La loro carne La tintura delle tenebre. Esplosione semantica? Una nuova galassia Coagula il sole cellulare. Anche la fioritura è Anche la fioritura è preghiera Sublimazione trasferimento in miracolo Del credo L esterno come scoppio del nucleo.

Raccolta di poesie di uno dei maggiori poeti romeni, Eugen Evu, in cui spicca il senso della liricità e della contemplazione creativa, espresse con un linguaggio nuovo ed originale idem, Aprilie Despre valori hunedorene Giuseppe MANITTA despre Otilia şi Torino Bocaniciu Torino N. Bocaniciu, artista plastico e pittore, è nato in Romania nel Ha tenuto molte mostre personali, soprattutto nella sua nazione. La sua pittura, che travalica il figurativo, esprime una profonda emozionalità e presenta una architettura di colori che sanno fondere gli elementi essenziali dell esistenza in un continuo rapporto tra la vita e la morte, tra l esistenza e il non essere. Recente è la pubblicazione di un suo catalogo che riproduce anche molte sue sculture. La scultura è una riproduzione di elementi ed azioni quotidiane, intersecati agli ingranaggi del pensiero umano. Il catalogo riporta anche diversi giudizi critici, tra cui quello di Giuseppe Manitta. L artista offre anche un catalogo insieme ad Otilia Bocaniciu, la cui pittura è luminosa con una prevalenza di colori caldi, che ben si Il giallo è un colore che spesso predomina, come nel quadro qui proposto Artista originale, espressione di una Europa dell Est alla ricerca della forma, si esprime in immagini complesse e lineari. Il catalogo riporta anche vari giudizi critici, tra i quali anche quello di Giuseppe Manitta. Rivista di Academia Internazionale Il Convivio, Italia, ian Cogito Sinapse la arhetipuri arhetipul central- eul şi lumea ; ego vs alter ego?

Există astăzi potenţialul propriu arhetipului Adversităţii de a anihila toate formele de viaţă de pe această planetă, cu excepţia celor mai rudimentare. Armele nucleare au fost construite de către conştiinte super- masculinizate, care lansări de remorci pentru profitul cripto șefului considerat ca modul de a proteja naţiunile constă în putere şi dominaţie, în locul utilizării valorilor feminine ale creativităţii şi asocierii, ca mijloace de apropiere a oamenilor, prin extensie a naţiunilor. Mircea Bâtcă sau o scrutare în interregnul nostru virtual Conflicte vor exista întotdeauna. Între pozitivi şi negativi va exista întotdeauna o luptă. Dar fiecare dintre aceste părţi se consideră pe sine ca fiind bună, eroică, în timp ce pe cealaltă o vede ca fiind răul, adversarul, inamicul. Modul de abordare a conflictului este de a privi aceste concepţii ca proiecţii ale forţelor arhetipale din interiorul nostru.

Noi posedam, fiecare, toate aceste arhetipuri care apar in visurile noastre. Dacă există o violenţă interioară înseamnă că şi inamicul se află înăuntru. Noi suntem inamicul, dar şi reconciliatorul sau salvatorul. În interiorul nostru există toate aceste părţii, dar ele trebuie să acţioneze prin cooperare în cadrul unui model al integrităţii. Aceasta înseamnă că noi putem determina o dinamica conştientă prin extragerea proiecţiilor şi integrarea lor în noi înşine.

Fiecare etapă a vieţii, a Itinerarului existenţei, ne poartă înainte. Evoluăm, devenim mai conştienţi, dar şi mai eficienţi. Însă pe acest drum apar şi dificultăţi, ca de pildă aceea legată de Moarte - Renaştere, care ne impun modificări radicale. Fiecare criză constituie o ocazie de schimbare. Vom opta, în acest sens, pentru întregul proces? Intr-adevăr, Răul este absenţa empatiei Pentru aceasta avem nevoie de un Eu creator si implicat, acela care face opţiunea, care apreciază totalul şi se află în slujba Sinelui, centrul dinăuntru şi din afară, ale cărui funcţii sunt acelea de a unifica, a diferenţia şi a integra toate contrariile într-un întreg, lansări de remorci pentru profitul cripto șefului a transforma viaţa. Parafraze şi sublinieri la Renaştere şi moarte I. Manzat Memoria devenitoare Inteligenţa umanului pare a fi o reminiscenţă telepatică, eventual a unei specii anteleduviene, a omului adamic despre care mitologia afirmă că avea o durată de viaţă şi capacitate înnăscute, mult superioare. Găsim aceste tulburătoare şi etern discutabile izvoare codificate în mitosul tuturor zonelor planetare, culturilor arhaice, scrise sau orale. Sincretismele nu pot estompa esenţialul lor mesaj, memoria lumii ca gândire - cunoaştere. Inteligenţa omului Vechi era una de alt tip, una în care scrierea era doar a iniţiaţilor de tip religios. Departe de a exalta sintagma neuer mensch la extrema acestuia, celui primordial. Or, actuala specie a făcut un salt treptat şi accelerat în ultima perioadă, cea modernă, în sensul comunicării prin limbaj.

Acel la început era Logosul Divin - Cuvântul şi acesta era Dumnezeu dumnezeire, energie divină, inteligenţă absolută şi ubicuă, n ,- poate avea şi înţelesul unui cândva nou început al devenirii umane, prin cunoaştere şi desigur liber arbitru. Numai că limbajul, gândirii abstracte cea care ne diferenţiază în sus, ca vârf al lanţulului trofic de ce nu piramidal? Creaţionismul şi evoluţionismul sunt inter-relaţionate. Inteligenţa funcţionează prin sugestie - autosugestie. Învăţarea de tip teoretic cere un efort uriaş al minţii, iar energiile subtile necesare cer arderi ale etapelor tot mai costisitoare pentru om şi societate. Ce vor să zică gândirea pozitivă şi cea negativă? O ecuaţie a autocontrolului, în care inteligenţa este sieşi captivă, ea se autoreglează, prin ceea ce eladicii numeau Thelema Voinţanuanţat zicând, forţa echilibrării recalibrării constructive, prin liberul artibruun BONUS dăruit omului din sacrul său tipar originar.

Gândirea şi creativitatea datorată acesteia, sunt energofage la maximum. Vreau sa spun de la inceput ca toate referirile mele la dl. Tariceanu se dirijeaza doar spre personalitatea politica,publica a sa,aceea care de fapt ne intereseaza pe toti cetatenii Romaniei. Omul isi bazeaza activitatea pe principiul motivatiei,motivatie care pot fi biologica sau sociala. De aceste fenomene depinde fericirea individului si starea sa de bine,in cazul unui politician,de acestea depinde si fericirea societatii pe care o guverneaza. Sa aruncam o privire asupra personajului politic ,privind motivatiile instinctele sale sociale. Psiholoia sociala ne arata ca trei sunt trebuintele de natura psiho-sociala,in afara carora individul nu se poate considera fericit si nici nu poate ferici pe altii: 1.

Nevoia de răspuns afectiv din partea altora 2. Nevoia de securitate pe termen lung 3. Noutatea experienţei Sa le luam pe rand: 1. Lipsa unor contacte afective autentice duce la o stare frustranta chiar mai mare decat solitudinea reala. In acest caz individul traieste singur dar intr-o multime,ceea ce este mult mai frustrant. Sa ne gandim la Dl. Tariceanu care traieste intr-o atmosfera perversa in care oficial are foarte multi sustinatori dar care la primul hop isi arata alte porniri si interese. Acest lucru arata ca Tranzactionare de monede digitale in 2021. Tariceanu este de fapt singur,ca in grupul care il inconjoara nu se poate baza pe relatii autentice. Astfel dl. Crin Antonescu,Vosganian si altii,imediat dupa esecul de la UE cer nici mai mult nici mai putin decat un Congres extraordinar. Ori un asemenea congres are ca principala intentie sa-l schimbe pe Dl. Neautenticitatea relatiei cu Hasoti,Rusanu,Olteanu ,Orban cel cu mandolina a facut ca dupa cele intamplate sa critice si nu sa fie solidari cu Dl. Nevoia de răspuns afectiv din partea altora şi, mai ales a unui răspuns favorabil este stimulul unui comportament socialmente favorabil şi acceptabil.

Nu vreau să fac aici inventarul piedicilor

Tariceanu apare deci singur,in multimea asa zisilor liberali,care abia ii asteapta debarcarea,sau cum spune poporul ,Dl. Tariceanu sta ca- Isus intre talhari- 2. Si nevoia de securitate pe termen lung este o cerinţă importantă. Omul nu poate fi satisfăcut doar cu ceea ce are în prezent,dacă viitorul nu-i este asigurat. Aceste trebuinţe de securitate pe termen lung fac individul vulnerabil la stres. Care este viitorul sau speranta de viitor al Dlui Tariceanu.

In loc sa se intereseze si sa accepte sfatul de la cei care l-au adus la putere Stolojan,Musca;Basescu dl. Tariceanu a exclus din PNL pe singurele personalitati capabile de onestitate si prietenie politica. I-au ramas indivizi lipsiti de onestitate,mediocri,indivizi care asteapta primul pas gresit pentru asi satisface intentiile lor politice,adica pentru a lua locul dlui Tariceanu. Noutatea experienţei îşi găseşte expresia în fenomenul familial al plictiselii. Viaţa socială a devenit tot atât de necesară ca şi dentiţia sau policele spune manualul de psihologie sociala. Tariceanu se teme de nou. Nu reformeaza si nu inoveaza nimic,totul are la el aspect pompieristic motiv pentru care merge din esec in esec. Este oare cazul sa le mai enumar aceste esecuri si inadvertente. Nu cred. Treptat rasismul,pe nesimtite se instituie intr-o adevarata boala sociala,un fel de nevroza sociala dar care poate ajunge la acte de ura si violenta uneori extrema.

Chiar daca consideram conflictele rasiste de la noi ca adevarate boli ale urii, trebuie sa subliniem ca rasismul apare pe baza unui complex de factori economici, ideologici si de psihologie a maselor. Rasismul,ca forma morbida,epidemica poate lovi grupuri mari de indivizi,el putând fi privit si ca o adevarata maladie sociala. Rasismul apare ca rezultat al perturbarilor raporturilor interumane intre indivizi de rase diferite,care traiesc insa pe acelasi teritoriu. Rasismul poate fi stimulat de atmosfera sociala dar si de anumite curente politice si politicieni,care in lipsa oricarei ideologii constructive recurg la ura nationalista. Egalitatea,in sens de uniformitate este biologic vorbind,imposibila si poate, nici nu ar fi dezirabila. Exista deosebiri specifice intre rase,natiuni,intre indivizi,existând defecte si calitati care se compenseaza. Desi nu ori ce relatie dintre rase inseamna rasism si nu orice relatie alterata dintre rase are neaparat o coloratura psihopatologica.

Ca termen social,rasismul este foarte vechi fiind cunoscut inca din mileniul al 3-lea,inaintea erei noastre pe lansări de remorci pentru profitul cripto șefului Indiei si Mesopotaniei. In epoca moderna cel mai feroce si care a ajuns pâna la a constitui o adevarata politica de stat a fost rasismul practicat de fascistii germani si care prin furoarea sa a luat aspectul unei adevarate -nevroze- sau chiar —psihoze- colective. Rasistii germani si-au desvoltat ideologia pe baza unei asa numite conspiratii a evreilor contra arienilor paralel cu desvoltarea unui adevarat delir megaloman privind valoarea rasei germane. Aceasta politica a liderilor fascisti s-a transformat si a fost impusa de conducatorii fascisti ca o adevarata psihoza colectiva,culminând cu legi de stat rasiste si o conduita criminala colectiva pentru exterminarea unei intregi rase,pâna la genocid. Astfel evreii au fost exclusi din comunitate,declarati rasa inferioara,conspiratori,criminali fara a simti nevoia de a aduce nici cea mai mica dovada. Pe plan individual s-a asistat la adevarate stari paranoiace,cu idei nefondate pe argumente ireale,impenetrabile la critica sau contraargumente si care in domeniul comportamentului au mers pâna la crima.

Xenofobia,se bazeaza pe neintelegerea psihologiei altora. Dar si persecutatii ajung la atitudini psihologice rasiste,de orgoliu si separare si acest lucru nu este neaparat secundar. Rasismul nazist a realizat ceva unic in istoria rasismului,prin enormitatea proportiilor si perfectionarea organizarii unei societati criminale,prin educarea la crima din copilarie ca politica nationala. In acest fel,statul a fost transformat intr-o imensa asociatie criminala. Am considerat sa expun aceste fenomene ,legate de psihologia si chiar psihiatria sociala de care m-am ocupat, pentru a evidentia pericolele in care poate fi atrasa tanara generatie. Nu am facut consideratii politice punctuale, poate ar fi fost utile ,dar ura nu se combate cu ura. Pericolul rasismului exista totdeauna,chiar daca ar trebui sa ne gandim la actele de violenta si desconsiderare pe care le suporta concetatenii nostri plecati pe diferite meridiane ale lumii.

A doua zi ministrul Atanasiu,folosind cifrul statului, da dispozitie la toate ambasadele sa se inceapa aducerea la cunostinta a deciziei Ministerului apararii nu a CSAT,guvernului,parlamentului ci a PNL. Crin Antonescu,in stilul sau inconfundabil ,ca un adevarat Catavencu,acuza pe presedinte ca nu respecta Constitutia tarii,deoarece s-a dat NUP pentru Dl. Atanasiu de la procuratura si presedintele nu anuleaza ordinul de suspendare. Distinsul opozant al dlui Taruiceanu se face ca uita ca orice decizie a unui magistrat este supusa unui termen de apel si ca in cazul in speta trebuiau sa treaca 20 de zile pentru ca sa se faca apelul si apoi dupa ce era hotararea definitiva sa se puna in practica prevederile Constitutiei,daca intre timp dl. Atanasiu nu ar fi implicat din nou in acuzatii penale. In fond ce nu a respectat Dl. Basescu are practic drepturile care le am si eu.

Nu a facut nimic decat a vorbit si a criticat. Cum adica eu am mai multe drepturi ca Presedintele? Ori ce actiune politica,chiar exprimarea unei opinii din partea Dlui Basescu este tratata de acesti- fini -cunoscatori si care chipurile nu au nimic mai sfant decat Constituti, ca incalcare a legii fundamentale. Dece nu mi se aplica si mie acelas tratament sau la miile de critici,la sutele de ziaristi. Dai in PNL sau in membrii ei marcanti,dai in Constitutia tarii,de fapt aceasta este motivatia,realitatea fiind vitrega cu acesti politicieni. Dar ce este Constitutia si spiritul Constitutiei. Cand eram elev la scoala se preda chiar un obiect denumit Constitutia. Constitutia poate fi folosita spre binele sau raul cetatenilor si politica PNL ne-o dovedeste cu prisosinta. Constitutia comunista ,de exemplu,prevedea si ea toate drepturile fundamentale ale omului dreptul la cuvant,la asociere,la munca,sanatate etc si cu toate acestea lagarile, spitalelele de psihiatrie,inchisorile erau pline de indivizi care credeau naivi ca ii apara Constitutia. Cat conteaza la romani Constitutia,ar fi bine sa vedem cate Constitutii am avut noi in 50 de ani si cate a avut SUA in de ani,comparatia ar arata cat de neseriosi sunt politicienii romani,care ar schimba Constitutia de cate ori au interese partinice.

Chiar acum Liberalii considera ca trebuie de urgenta limitate puterile presedintelui,maine cand ei vor avea presedinte din PNL invers,ca trebuie imultite prerogativele presedintelui. Fratilor,Constitutia nu este scrisa pe hartie igienica si nu se poate jongla cu ea in stilul Atanasiu sau Antonescu. Unii spun ca ar fi o lege sfanta,a doua dupa Biblie. Pentru politica romaneasca este doar un petic de hartie pe care il interpreteaza dupa interesele mediocritatile politice ale momentului. Liberalismul apare astazi ca doctrina tuturor partidelor,inclusiv a celor social democrate,care nu se mai pot limita la distribuirea bunurilor ci trebuie sa si le produca,si acest lucru nu se poate face decat prin masuri liberale. Greseala facuta de comunism,asa zisul socialism real le-a fosr fatala,prin rspingerea legii profitului,a proprietatii private,in general a economiei de piata.

Nu s-a tras nici un glont si mai bine nu s-a lansat nici o racheta si sistemul bazat pe antiliberalism s-a pulverizat cu tot cu cei 4 milioane de membri PCR care erau la noi. Deci marea problema care se pune azi la noi nu este cat de buna sau rea este doctrina liberala ci maniera in care se foloseste. Orice lucru se poate folosi spre binele sau raul omului,si aici raspund celor care vad in progresul tehnologic si stiintific un pericol pentru umanitate. Si o sa dau cel mai simplu exemplu,cutitul de bucatarie cu care sotia te hraneste toata viata dar si cu care te poate rani sau chiar trimite spre Campurile Elizee. Din nefericire,dar nu chiar de mirare,politicianismul intereselor sau a oligarhilor tinde astazi sa confiste doctrina liberala,sa o inchisteze in tipare pe care o asemenea doctrina nu si le poate permite,in folosul personal si mai ales a oligarhului care a transformat PNL intr-un SRL. Si fiindca,vorba lui Caragiale,-frizer,frizer,dar galant-,el s-a asigurat prin sponsorizare si daca PSD ar fi venit la putere atat pricepea mintea lui la politica si la sociologie Dar iata ca apare un barbat de stat,cu pedigriu cunoscut si benefic pentru tara si spune:pana aici spanule,pana aici cu detuirnarea liberalismuluii. Nu se poate suporta mai mult. Liberalismul oligarh este inca puternic,ameninta,exclude dar cum nu poate lupta noaptea impotriva luminii zilei. Asa zisa dizidenta a dlui Stolojan eu as spune ca PNL-ul oligarhilor formeaza dizidenta are,cum era de asteppta un succes fulminant,deja comitetele de initiativa depasind 25 de judete.

Oligarhii au dreptate,cei din nomenclatura PNl judetiana si centrala nu adera la curentul liberal al lui Stolojan si gruparii sale. Si-ar pierde functiile,pozitiile,si-ar ameninta afacerile. De fapt de acestia nici nu are nevoie dl. Cine a mai reusit asa ceva. Numai adevarul si o doctrina liberala reinviata poate avea aceste performante,numai o politica realista,un adevarat pol arbitraj boti bitcoin dreapta poate aduce dreptate sociala si poate duce la sfarsitul oligarhiei in PNL,poate lupta cu coruptia,politicianismul si in ultima instanta sa uneasca fortele populare reprezentate de presedintele Basescu si diversele partide care vor forma Federatia partidelor de dreapta.

Deci sa fim optimisti. Redau aproape complet. Si urmeaza argumentele: -Alianta portocalie a eliminat subventiile pentru agricultura,in schimb readuce sistemul medieval al cupoanelorprovocand pagube uriase ,la peste 3 milioane de tarani,multi dintre ei ajungand la faliment -Au anulat subventiile pentru utilajele agricole,seminte, irigatii,electricitate; -Subventiile pentru terenurile agricole au fost eliminate de la 2,5 milioane per Ha inla 1,7 milioane per Ha in si, NIMIC in Si termina cu:acestea sunt faptele,judecati voi insiva! Nu sunt specialist in politica agricola si nu pot nici confirma nici nega afirmatiile propagandistice ale PSD. Ceea ce imi este clar cand merg la tara este ca realmente agricultura romaneasca este practic,daca nu distrusa,cel putin rudimentara. Prin impozite marite,chiar la cei care nu isi cultiva pamantul ,nu sunt sanse de a desvolta agricultura. Acum ani am avut naivitatea sa ma duc la sediul PSD din Oras si sa depun la biroul deputatului PSD de Neamt Bivolaru, un proiect de lege ,in care ceream sa se legifereze ca cei care se asociaza sa poata avea un perimetru compact, iar taranilor al caror pamant intra in acest spatiu sa li se dea in locul celor asociati. Aceasta deoarece agricultura de calitate nu se poate face pe zeci si sute de fasii. Credeti ca deputatul PSD m-a mai chemat,mi-a dat un raspuns,sau ca in Occident sa-mi multumesca de interesul manifestat. Ar fi o gluma sa credeti acest lucru. Deci pot spune ca atat PSD,criticul,cat si criticatii sunt de aceeasi categorie.

Acum poate apare mai pregnanta nevoia de a avea un partid liberal decorticat investești in monede virtuale grupul oligarhic,acum poate ca dreptul la cuvant al dlui Basescu nu va mai fi luat in zeflemea,spunand ca incalca constitutia. Mii de ani ,Romania a trait din agricultura. Singura speranta este deci noua constructie a Dlor. Stolojan,Stoica,Radu F. Alexandru si ceilalti precum si formarea unei Confederatii a Partidelor de Dreapta. Numai o politica cu adevarat liberala,in sensul cel mai curat al ideologiei liberale,ne poate scapa de demagogia politrucilor care nu doresc decat puterea,afaceri si demagogie. Constantinescu banuit ca a fost candva presedintele Romaniei au pierdut orice limita a bunului simt si,dupa ce au ratat momentul istoric in care chipurile au condus Romania transforma acum lupta politica in acea lupta in noroi care se practica pentru distractia publicului in unele tari asiatice. Dar,desi nu merita,sa analizam scopurile mai mult sau mai putin absconse prin care isi terfelesc prestigiul oameni care in conditzii normale ar trebui sa se bucure de oarecare prestigiu,cel putin ca au avut destinele tarii pentru 4 ani. Dupa ce si-a declarat neputinta si a afirmat ca a fost invins de sistem,dupa ce a dat lovitura de gratie unui partid istoric,dupa ce a crezut ca este lider regional si ca plecarea lui de la putere va declansa o adevarata revolta populara,vazand ca toate acestea sunt doar-bella voce-cum spune italianul,personajul nu a putut decat sa recurga la rautatea sa funciara,la complexele acumulate si neputand suporta uitarea a inceput sa duca politica romaneasca in cea mai cleioasa mocirla.

Aproape toti pe care ii considera concurenti sustine ca au fost securisti. Securistii au devenit azi o sintagma fara continut sau argumente fara substanta. Practic,intr-un regim comunist,nimeni nu putea sa ocoleasca contactul cu securitatea. Daca plecai intr-o excursie trebuia la intoarcere sa depui la cadre deci la securistul intreprinderii un fel de raport,in care de exemplu eu scriam ca pe parcursul vizitei nu mi s-a intamplat nimic deosebit.

A sustine azi ca sub patul Dlui Constantinescu sau Ciuvica colcaie securistii,ca cei care fac politica Romaniei au fost securisti este o rautate si un complex pentru acesti indivizi frustrati. Este ca si cand ai spune ca orice femeie frumoasa trebuie sa fie si o femeie usoara. Grele zile mai traieste Dl. Din cate stiu eu in Romania fostii colaboratori ai securitatii nu pot ocupa functii in stat si acest lucru il atesta un organ oficial. Domnule Ciuvica si Constantinescu,romanul spune ca vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri. Daca mai aveti potenta politica folositi calea democratiei si nu a delatiunii si a incriminarilor,a prezentei permanente in tribunale pentru calomniei. Visurile dv. Este gretos sa deschizi un ziar sau un post comercial de TV si sa vezi drama si neputinta dv. Bine ca nu sunt decat simplu cetatean ca altfel cred ca ma gaseati si pe mine securist. Doctrina liberala a devenit astazi o doctrina universala si nici un partid nu poate pretinde paternitatea ei.

Deja,cum am mai aratat exista un liberalism de dreapta, unul de stanga si o varianta anarhica libertarismul. Invocarea sorgintei liberale sau si mai rau ca ar fi aderat la miscarea liberala europeana nu sunt argumente pentru a fi un adevarat partid liberal. Asa cum aratam,tot pe acest Forum, exista liberalism de dreapta si liberalism de stinga, liberalism economic si liberalism social, liberalism clasic si liberalism modern etc,ceea ce face rizibila insistenta unui partid de a detine patentul celui mai bun liberal. Numai noua dizidenta liberala promite o adevarata ideologie liberala si formarea unui pol de dreapta,si cel putin pana la proba contrarie, trebuie sa le acordam intentii bune,dat fiind profesionismul liderilor dizidentei. Patriciu este mai degraba inclinat a colabora cu PSD. Deci si actualul PNL a oscilat frecvent in dreapta sau in stanga scenei politice si intentia actuala nu ne facem a ne indoi ca o va mai face. Tocmai aceast comportament face irelevant insistenta PNL de a se declara singurul pastrator al doctrinei liberale. Aderarea la liberalismul europeean merge tot in sensul irelevantei doctrinare,acest grup europeean fiind o grupare eterogena si formta adesea din dizidentii socialisti sau populari.

De fapt,asa cum bine sublinia Dragos-Paul Aligica aici,in PNL, avem doar un capitalism radical,pe hartie ,substanta doctrinara a PNL, sint niste etichete lipsite de continut: ni se spune ca PNL este liberal" pentru ca este afiliat la ceva european ce are in titlu cuvintul liberal". Discursul privind economia de piata este adesea contrazisa de deciziile practice,in timp ce prin conduita practica PNL se prezinta ca un partid tipic oligarh si care se apara cu disperare de reforma. Practica ne desvaluie un totalitarism doctrinar,de la cenzura pe forumurile liberale pana la excluderea oricarui liberal care se opune oligarhiei sau incearca sa atraga atentia oligarhilor asupra drumului gresit pe care au apucat. Politologii, jurnalistii si comentatorii politici romani au sesizat in mod repetat aceasta paradoxala carenta a PNL si contradictiile —liberalismulu-" pe care-l afiseaza,sustine aceelas autor. Este paradoxal ca doar mass media,astazi,sau pe forumurile necenzurate de liberali se mai pot purta discutii privind doctrina liberala. Din acest motiv,numerosi indivizii ai noii clase mijlocii,care practic ar apartine liberalismului prefera sa fie indecisi sau sa migreze spre alte partide. Lipsa de imaginatie politica a actualului PNL si ascunderea oligarhismului sub mitul-doctrinei liberale- nu va putea ascunde vidul doctrinar care in realitatea il gasim la actuala conducere PNL. Diferenta intre cuvinte suntem de dreapta si a fi intradevar liberali de dreapta este o mistificare a actualei conduceri PNL.

Ceata in care se afla asa zisul liberalism si asa zisa politica de dreapta a oligarhilor a determinat reactia grupului liberal sensibil si constient de mistificare. Aceasta este marea criza de identitate in care a trait de fapt PNL timp de 16 ani,si nu este de mirare ca a mers din sciziuni in unire si iar in sciziuni,cea care se pregateste in prezent fiind una decisiva. Interventia dlui Stolojan si Stoica vin deci pe un teren fertil,mereu in ultimii doi ani punandu-se problema revenirii acestora in conducerea PNL. Stolojan a reprezentat in multiple ocazii trehnocratul adus de urgenta pentru a opțiunile binare de tranzacționare a firmelor ceva fie a forma un guvern,fie de a intui cine poate deveni presintele tarii intr-o formula de dreapta,in prezent luandu-si cea mai grea misiune,reinvierea liberalismului si anihilarea oligarhiei care a pus mana pe PNL. Ceea ce ne mira este de cata energie ascunsa dispune acest personaj,in fond,materialmente desinteresat,dar care este motivat de ideea unui adevarat liberalism. Reactiunea contra lui reprezinta tot ce are mai rau dreapta romaneasca care este gata acum de a se uni cu stanga comunista chiar,cu care are in comun sistemul oligarhiei de partid.

Din aceste motive ei au chiar aroganta de a se considera doar ca o varianta radicala a liberalismului. Libertarianismul îşi are originea în liberalismul clasic al secolului XIX-lea Ca libertarieni ei sustin proprietatea privata si libertatile individuale dar devin un fel de anarhisti atunci cand sustin orice lege care stimuleaza de exemplu homosexualitatea, gamblingul,prostitutia,si nici chiar reglementari pozitive cum atr fi religia,serviciul militar si chiar reglementarea de a purta centura de siguranta in masina.

Ei se opun asigurarilor sociale iar intentia lor devine anarhista atuncio cand se opun oricarei impozitari in afara unor taxe minimale pentru institutiile care garanteaza proprietatea privata Libertarianismul este criticat atat din dreapta cat si din stanga din cauza unor contradictii ireconciliante. Astfel stanga critica capitalismul de tip laisez-faire care duce la saracirea celor nefavorizati in timp ce dreapta il critica,cum este si normal din motive de moralitate,libertatea ,pana la anarhie stimuland comportamentele imorale si pana la urma ar stimula ateismul.

A fost o vreme a bucuriei si desfatarii,atunci cand barbatii de stat ai Romaniei Basescu,Stolojan,Musca si dece nu si Tariceanu au pus bazele aliantei DA care desi nu a castigat alegerile,gratiei inteligentii acestor barbati a facut posibila preluarea puterii si oportunitatea de a pune in practica promisiunile facute si exprimate cel mai sintetic prin sloganul-SA TRAITI BINE! Dar lucrurile s-au precipitat si nu in sensul bun. Oligarhul petrolului,ai carui stipendiati au preluat puterea in PNL au vazut ca de fapt nu sunt liberi si ca papusarul sef vedea in noul idealism ,oportunitatea pentru a-si recupera cheltuielile facute,ba mai mult decat atata. Idealista alianta DA s-a scindat intre parintii ei Stolojan, Musca, Basescu lansări de remorci pentru profitul cripto șefului altii si cei care erau datori oligarhiei si care,ca intr-un adevarat mecanism al raului au inceput o campanie impotriva parintilor Aliantei DA,adica tocmai impotriva acelora care i-au adus in postura conducatoare.

Istoria ne arata ca acesti oligarhi au trecut la metode specifice oricarui totalitarism:insulte,denigrare,crearea unei permanente atmosfere de confruntare si in final indepartarea din politica a parintilor spirituali ai proprii lor pozitii de putere. Asa a inceput permanenta insultare a presedintelui prost, nesimtit,cum bine spunea dna Saftoiu,inculti,frecvenatorii de bodegi,iar pentru PD sintagma de partid marioneta. Lovitura de berbec nu a intarziat sa se produca. Mai intai,poporul,considerat fara simt politic, irs tranzacționează cripto la cripto administrat oligarhilor un procent descurajator in sondaje. Promisiunile electorale au fost uitate,structura administratiei si a guvernului este cea din epoca comunista,centralizarea,etatizarea ne arata la putere un partid antiliberal si mai degraba asociat criptocomunistilor din PSD. Dar adevarata lovitura de berbec le va fi administrata tot de parintii spirituali ai politicii. Prea tarziu. Grave erori,erorile disperatilor. Am asistat la emisiunea Dlui Turcescu si m-am minunat de clarviziunea gruparii antioligarhice.

Sa asteptam desfasurarea evenimentelor si,asa cum spunea dl. Boureanu,trecerea in masa a membrilor PNL in randul dizidentei si astfel nescindarea PNL,care astfel ar avea posibilitatea formarii unui adevarat pol de dreapta castigator al alegerilor,care acum apar aproape sigur ca anticipate. Tot sondajul ATLE în plasează pe dl. Stolojan pe locul doi în topul preferinţelor electoratului, Tăriceanu aflându-se pe locul opt. In toate sondajele PD ramane insa pe primul loc. Un alt punct care provoaca disperare in PNL il formeazua accelerarea in ritm naucitor al grupurilor de initiativa pentru sustinerea platformei lui Stolojan si care sunt convinsi ca acest lucru va relansa PNL si va reunifica fortele de dreapta din Romania. Exclusilor din PNL li se adauga tot mai multi membri PNL care au speriat intr-atata organizatiile judetiene incat deja multe au sistat excluderile automate ordonate de la centru. La aceasta contribuie nemultumirea cetatenilor fata de politica si rezultatele la guvernare ale PNL Boureanu iar Stoica prognozeaza ianuarie ca data a unei Conferinte Nationale si data cand se vor incepe tratativele de formare a Federatiei Partidelor de Dreapta cu PD si PNTCD si chiar ca ultima alternativa sa se formeze nu o federatie ci un mare partid de centru-dreapta. De fapt,subliniaza dl. Stoica,obiectivul ar fi recuperarea liberalismului in Romania,prin formarea unui puternic partid de centru-dreapta.

Esecurile Dlui Tariceanu au fost rasunatoare si pierderea Ministerului apararii ca si esecul cu prima numirea a comisarului european a produs o adevarata fierbere in PNL,ca sa nu spun revolta,din care Dl. Tariceanu a scapat ca prin minune,dar reprosurile au fost dure cerc restrans in care se iau deciziile in partid,neconsultarea forurilor de conducere,ca si o atitudine opțiune binară valutară mereu in defensiva,ceea ce l-a facut pe dl. Rusanu sa propuna dublarea dlui Tariceanu si cu un presedinte executiv,ca si reprosurile dlui Orban si cererea sa de organizare a unui congres extraordinar lucru sustinut si de Crin Antonescu in scopul de a lua din atributiile dlui Tariceanu ca presedinte de lansări de remorci pentru profitul cripto șefului de fapt cei trei formeaza,cum am mai spus o a 3-a cale in PNL,facand parte din gruparea Patriciu si care este avida de a schimba pe dl. Idealismul dlui Tariceanu privind impunerea PD a unui cod etic la nivelul aliantei il posteaza nu in politica reala ci in idealismul politicianului care nu mai percepe realitatea.

Dar numarul de contestatari a crescut,printre acestia in mod bizar si dl. Cinteza,pe care l-am criticat adesea,dar renuntarea lui la prietenia proverbiala cu dl. Tariceanu nu ne arata de cat atitudinea unor rozatoare care evadeaza atunci cand vaporul se scufunda el demisionand din Biroul pemanent si asteptand sa fie exclus din PNL. Si deputatii Dan Horatiu Buzatu, Ioan Ghise si Claudius Zaharia au anuntat ca sustin platforma politica liberala a gruparii Stoica- Stolojan, pe care o considera punctul de plecare pentru formarea polului de centru-dreapta Toate acestea arata ca prin infiintarea Partidului Liberal Democratic, acesta ar rupe serios din electoratul liberalilor,motiv pentru care dl.

Tariceanu vede tot mai mult efectul bulgarelui de zapada Se pare ca partidul Dlui Stolojan poate atrage aproape jumatate dintre votantii PNL, si o cincime dintre cei ai PSD. Boureanu,Turcanu etc sau alti membri ai grupului ar decide sa treaca de la o initiativa pur ideologica la o noua organizatie politica. Vorbeam cu cateva zile inainte despre a treia cale in PNL,cale pe care acum putem sa o identificam cu vocea oligarhului care crede ca a cumparat PNL si din care fac parte cei mai vocali,asa zisi liberali,fosti salariati ai oligarhului Orban,Hasoti si mai ales a lui Crin Antonesscu. Nu voi face referinta la parada aproape scatologica si pornografica a acestui lider liberal ,Crin Antonescu la adresa dlui Basescu sau a PD,de a carei veracitate ne indoim,si o vedem mai degraba ca pe o perdea de fum,intentia dlui Crin Antonescu fiind cu totul alta.

Sa ne dea detalii despre costuri, despre cine a executat-o - firma si tipografie - cine este responsabil?